Májusban újra REFLEX Fesztivál

Háromévente kerül megrendezésre a REFLEX Nemzetközi Színházi Fesztivál, idén 4. alkalommal érkeznek Sepsiszentgyörgyre a társulatok. A fesztivál célja, hogy olyan igényes előadásokat mutassanak be az érdeklődőknek, amik újszerűen, lázadóan személyes hangvétellel, vagy újszerűen megalkotva reflektálnak a körülöttünk lévő világra.


A 2018. május 4. és 16. között zajló fesztivál idén megújul, ahogy Bocsárdi László mondta: arra törekednek, hogy a meghívott előadások ne pusztán reflexiók, hanem érték-centrikus, iránymutató performanszok legyenek. A központi tematika a zene, ennek fényében táncelőadások is helyet kaptak a fesztiválprogramban.

Bár az idei program csak április 5-én válik nyilvánossá, az előzetes tervek szerint Sepsiszentgyörgyön lesz látható a spanyol Juan Manuel Fernández Montoya Farruquito flamenco-előadása, és az erdélyi M Studio a Lift – boys will be boys kortárs táncszínházi előadása. A meghívottak között németországi, brit-német, szlovén, lengyel, illetve magyar társulatok is szerepelnek, Magyarországról az Örkény Színház József és testvérei, Katona József Színház/MASZK/FÜGE/Orlai Produkciós Iroda Egy őrült naplója és Hodworks Grace című performansza érkezik. A házigazda Tamási Áron Színház az Alice című előadásával mutatkozik be, a helyi román társulat pedig a Romániai napló, Sepsiszentgyörgy című produkcióját hozza el.

Bővebb információ április 5-től a http://reflexfest.ro/ honlapon lesz elérhető, a jegyértékesítés április 10-én indul.

Fotó: Barabás Zsolt/maszol.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése