Dübörög a Sziget Nagyszínpada

A 2018-as jubileumi 25. Szigeten több száz fellépőt láthat majd a nagyérdemű, több mint 20 színpadon. A világ minden pontjáról utaznak hazánkba énekesek és előadóművészek, hogy elkápráztassák a nézőket a Sziget színpadain. A világsztárok természetesen a Dan Panaitescu Nagyszínpad padlóját is jócskán koptatják ebben az ominózus egy hétben augusztus 8-tól 15-ig.

Már a szerdai nyitónap délutánján a Clean Bandit formáció zenéit élvezhetik a korán érkezők. A brit elektro pop együttes 2008 óta lép fel a világ különböző részein. Tíz éves pályafutásuk alatt két albummal büszkélkedhetnek, amelyek a New Eyes és a 3 EP címet viselik. A szerdai zárókoncert a nagyszínpadon Kendrick Lamar műsora. Az amerikai születésű rapper/zeneszerző világszerte ismert és szeretett előadó, aki idén Damn című albumáért elnyerte a Pulitzer-díjat Zenei kategóriában, amely lemezről a Szigeten is felcsendülnek dallamok.


A csütörtökön két nagy durranás is látható a Nagyszínpadon. Egyrészt fellép a Nagy-Szín-Pad 2018 győztese, az Apey & Peach. A magyar rock, gurnge, metál zenekar már több mint tíz éve működik, egyre nagyobb és nagyobb népszerűséggel. A nap zárásaképpen 21:20-kor a Gorillaz lép színpadra. A brit virtuális rock együttes már évek dobbantja meg rajongók ezreinek szívét, és idén először a Sziget közönségét is elkápráztatja.

A hétvégén olyan fantasztikus előadók váltják egymás a színpadon, mint Parov Stelar, Lana Del Rey, Dua Lipa, Shawn Mendes, Milky Chance és Kygo. Egy biztos egy műfaj kedvelője sem fogja elfeledettnek érezni magát a Nagyszínpad kínálatát látva.


A Dan Panaitescu Nagyszínpad zárófellépője kedden 21:30-kor az Artic Monkeys. Nem véletlenül kapott ilyen előkelő helyet a brit együttes, hiszen a fesztiválszervezőknek már régi vágya, hogy színpadjukon köszönthessék a formációt. A 2014-ben határozatlan időre szünetet tartó, majd 2017-ben újra összeálló együttes már szeptember óta dolgozik új albumán, melynek megjelenése a hírek szerint már nem sokat várat magára. Reménykedjünk benne, hogy a Szigeten is felcsendülhetnek a dallamok.

Írta: Banka Csilla 
Fotók: www.sziget.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése