Bűvös hangján szólt hozzánk az éj – Az Operaház Fantomja 800. előadás

Május 30-án 800. alkalommal láthatta a közönség Andrew Lloyd Webber kultikus musicaljét, Az Operaház Fantomját. A szerdai előadás nem csupán a kerek előadásszám miatt volt fontos mérföldkő, hanem azért is, mert immár 15. éve játssza töretlen sikerrel a Madách Színház.


A díszelőadás igazi gálává alakult át, hiszen színpadra lépett mindhárom szereposztás Fantomja – Csengeri Attila, Posta Victor és Sasvári Sándor, valamint Christine-jei – Fonyó Barbara, Krassy Renáta és Mahó Andrea, akik hol váltva egymást, hol együtt énekelve vezették a nézőket a párizsi Operaház mélyére.

Az előadás végén, a tapsrendben aztán csatlakoztak hozzájuk azok a művészek, akik ezen az estén nem léptek színpadra, illetve Szirtes Tamás köszöntötte Kentaurt, a díszlettervezőt, és Galambos Attilát, a darab fordítóját.

Az alkotók a jubileumi estét videó-bejátszásokkal tették még színesebbé, ahol a nézők bepillantást nyerhettek a 2003-as bemutató próbafolyamatába, fogadtatásba, és megemlékeztek azokról is, akik nélkül az előadás nem készülhetett volna el és sajnos ma már nincsenek köztünk – többek között Vágó Nelly jelmeztervező és Seregi László koreográfus.


Az darab végén a társulat extra produkciókkal is készült, előbb Király Linda és Tóth Attila adták elő Az Operaház Fantomja nagydalát rockosított formában, majd Bolyki Balázs és gospel kórusa hangszerelte át a jól ismert dallamokat.

Mindemellett a Tolnay Szalonban kiállítás nyílt Gordon Eszter és Mohos Angéla fotóiból, igazi időutazásra invitálva a nézőket, ráadásul ezen az estén adták át a Superbrands díjat is, ami azért is különleges esemény a színház életében, mert nem művészeti, sokkal inkább gazdasági díjról van szó, amit évente 400 márka kaphat meg a világon, gazdasági tevékenységük elismeréseként.

Írta és fotózta: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése