Presser duplán az Arénában!

Majdnem egy évtized után újra felcsendülnek a legendás magyar zenész, Presser Gábor dalai a Papp László Budapest Sportarénában. A nagy érdeklődésre való tekintettel egymás után két nap is színpadra áll a művész, megtartva így pályafutása 1508. koncertjét is.


Nem véletlen, hogy az előadó egymás után kétszer is képes megtölteni az Aréna több mint 12 000 embert befogadni képes nézőterét, hiszen generációk nőttek fel Presser Gábor szerzeményein. Olyan sikeres musicalek zeneszerzőjeként, mint A padlás és a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, és tíz szólóalbummal a háta mögött a magyar zenei élet egyik élő legendája. De megkerülhetetlen részét képzi zenei pályafutásának a két szintén legendás zenekar, az Omega és a Lokomotív GT, melyek dalait mai napig fiatalok és idősek ismerik és szeretik. 

Dalszerzőként számtalan slágert írt többek közt Zoránnak, Katona Klárinak, Kovács Katinak, Révész Sándornak vagy Rúzsa Magdinak. Számos filmben vannak jelen Presser-dalok akár az eredeti, akár instrumentális vagy más előadó által jegyzett változatban. Nevéhez fűződik továbbá a magyar dal napja, melynek szervezése majdnem egy évtizedig az ő kezében volt. A zenész életműve rendkívül sokszínű, zenekarban és szólóban, dalszerzőként és előadóként is kiemelkedő a munkássága. 

A megduplázott nagykoncerten a zenész munkásságának minden állomásából felsorakoztat majd dalokat, a zenei utazáson húsz-haminc zenész-előadó is közreműködik.

Presser Gábor 1507. koncertje október 7-én (vasárnap), 1508. koncertje október 8-án (hétfőn) látható a Papp László Budapest Sportarénában.

Írta: Mátyás Viktória

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése