Elkezdődtek a Legyetek jók, ha tudtok próbái

Novemberben elkezdődtek a Magyar Színházban Bernardino Zapponi Legyetek jók, ha tudtok című zenés játékának próbái. A Nagy Viktor rendezésében színpadra kerülő darab bemutatója 2019. január 11-én lesz.


A népszerű történet a kis tolvaj, Cirifischio történetét meséli el, akit Fülöp atya befogad, és a többi árva gyerekkel együtt neveli. Azonban az éles eszű, melegszívű fiút mégsem sikerül megvédenie a saját sorsától és a körülményektől. Annak ellenére, hogy a darab látszólag egy tragikus szerelem történetét meséli el, az igazi főhős mégis Fülöp atya, aki különleges kapcsolatot ápol a hozzá forduló utcagyerekekkel.

A történet különlegességét az adja, hogy Néri Szent Fülöp valóban élő ember volt, aki a 16. században rendkívül népszerű ember volt, a körülötte élők szerették vidámságáért és humoráért. Úttörőnek számított, mert együtt nevelte különböző nemű híveit, ezzel botrányt is keltet, emellett a társadalom perifériáján élő utcagyerekek, bűnözők, prostituáltak menedéket találtak vallásgyakorló csoportjában, és számukra is kiszolgáltatta a szentségeket.


Néri Fülöp a darab idején még nem szent, de már igazi komédiásként játszik a híveinek olyan színházat, amiben mélyen hisz.

A főbb szerepekben Eperjes Károly, Telekes Péter, Pavletits Béla, Gregor Bernadett (mv.) és Nemes Wanda (mv.) láthatók.

Írta: Vass Antónia
Fotók: Juhász Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése