Különleges kérések: lila bútor sem lehet Ennio Morricone budapesti öltözőjében

Sehol nem szerepelhet a 13-as szám és a lila szín – különleges kívánságlistát kaptak a januári Ennio Morricone koncert szervezői. A legendás olasz zeneszerző a 90. születésnapját ünnepli Budapesten a gálával, néhány szokásához pedig a világ minden táján ragaszkodik.


„A Maestro irtózik a lila színtől, úgy véli, hogy balszerencsét hoz, ezért figyelünk rá, hogy a szállodai szobájában, valamint az öltözőjében se legyen ilyen színű festmény, vagy bútor” – mondta Oláh Zsuzsanna, a jubileumi exkluzív koncertet szervező JVS Group Magyarország kommunikációs igazgatója. 

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző a 13-as számot is a balszerencsével kapcsolja össze, ezért a koncerten a zenészek listáján a 12. zeneművet rögtön a 14. követi, és természetesen a stáb egyetlen tagja sem lakhat a 13. szobában, mert a mester nem szeretné, ha bármelyik kollégájának „baja esne”. 

„Ennio Morricone vérbeli olasz, az anyanyelvén szeret beszélni. Minden olyan kollégánknak, aki a sztár közelében dolgozik, elmondjuk, hogy lehetőleg olaszul köszöntse őt és a Maestro megszólítást használja” – mondta Oláh Zsuzsanna.

Morricone a Róma futballcsapatának rajongója gyerekkora óta, szívesen beszélget a fociról, művészetekről. Azonban nem szívleli, ha a „spagetti western” kifejezést használják a vadnyugati filmekhez szerzett zenéire, mert sértőnek érzi az elnevezést. 

„A Maestro annak is nagyon örül, ha a sakkról beszélgethet, és úgy véli, hogy a magyarok nagy mesterei ennek a sportágnak” – mondta Oláh Zsuzsanna. A 90. jubileumi koncertet január 23-án tartják a Budapest Arénában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése