Sághy Alexandra is díjazott a Tánc Világnapján

Április 29-én A Tánc Világnapján a Magyar Táncművészek Szövetsége nagyszabású gála estet rendez a Művészetek Palotájában, melynek keretében kerülnek  átadásra, olyan rangos szakmai elismerések, mint az  év legjobb alkotója díj.  A megtisztelő díjat a Budapest Táncszínház művészeti vezetője, Sághy Alexandra veheti át a 2018-ban bemutatásra kerülő Három nővér című kortárs táncelőadásáért.

Az 1991-ben Földi Béla által alapított Budapest Táncszínház repertoárjában már korábban is megjelentek a klasszikus világirodalmi művek táncszínházi adaptációi. A Száz év magány és a Kislányom Anne Frank című darabok sikerét követően az együttes Csehov drámájának non-verbális átdolgozásában a koreográfus, Sághy Alexandra a magány, a megalkuvás, a kilátástalanság, a reménytelenség, a nihilből való kitörés érzéseit jeleníti meg. A bemutatót követően a darabról megjelent kritikák szerint képvilágában érzékien gazdag, egyéni, lecsupaszítja és mélyebbre ás a Három Nővér történetében. A Budapest Táncszínház ezen darabjával meghívást kapott a győri XIV. Magyar Táncfesztiválra, illetve Budapesten számos alkalommal került bemutatásra a Várkert Bazárban és az együttes saját játszóhelyén, a DEPO stúdió színházban. 

A nézők legközelebb az előadást május 15-én láthatják Tatabányán, illetve Budapesten május 23-án a Nemzeti Táncszínház új épületében a Millenárison.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése