Indul a 22. FEZEN Fesztivál!

Július 24-től négy napon át újra megtelik a székesfehérvári MÁV-pálya, hogy a felhőtlen szórakozásé és a jó zenéké legyen a főszerep. A program idén is ütősnek ígérkezik, a régi nagy kedvencek mellett „első bálozó” világsztárok is képviseltetik magukat, hat színpadon dübörögnek majd az örökzöldek.

FEZEN 2018, fotó: Vass Antónia
Bár a szerdai napon a két nagyszínpad még üres marad, a kis sátrakban igazán forró lesz a hangulat. A Soulwave, a Plastic Ocean és a Margo szinte egyszerre csapnak a húrok közé, utóbbinak a FEZEN mérföldkő lehet, hiszen egy igen fiatal, mindössze egy éves formációról van szó. Az új tehetségek mellől persze nem hiányozhatnak a régi motorosok sem, és hiába énekli a Fish!, hogy te új fiú vagy még errefelé, így nem állítanak a fal mellé, bizonyosra vehető, hogy a csapat kiváló indítója lesz a fesztiválnak.

Este 6-kor aztán a Rockmaraton XXX Színpad is beindul, az Useme és a Leander Kills bulijával nyitnak, és meg sem kérdi tőlük senki sem, hogy merre ment a kedvesük, mert már érkezik is a színpadra egy ausztrál hard rock együttes, az Airbourne, akik 2003-as indulásuk óta négy stúdiólemezzel büszkélkedhetnek.

A második napon aztán magasabb fokozatra kapcsol a fesztivál, és minden reflektor a két nagyszínpadra irányul, ahol a Harman Színpadot és a Fehérvári Színpadot is jobbnál jobb előadók népesítik be. A The Offering akár lemezbemutatónak is mondhatná a fehérvári fellépését, hiszen két héttel később, augusztus 2-án jelenik meg első stúdióalbumuk, melynek egyik száma, a Failure (S.O.S.), már most is meghallgatható. A banda zenéjében számos stílus keveredik, thrash, black, nu és death metal, de megfigyelhetőek a tradicionális heavy metal jegyei is. Utánuk a már hazajáró Lord csap a húrok közé, majd egy 1996 óta töretlen sikerrel működő, dallamos death metalt játszó svéd csapat, az Arch Enemy lép színpadra. A színpadon a Dream Theater zárja az estet, akikről túlzás nélkül állítható, hogy a progresszív metal egyik legsikeresebb és legismertebb képviselői.

FEZEN 2018, fotó: Vass Antónia
Természetesen a szervezők azokra a fesztiválozókra is gondoltak, akik a lágyabb dallamokat kedvelik, a Margaret Island foszló és laza, könnyű éjszakát varázsol a Fehérvári Színpadra. Ákos szerint, aki a tavalyi eső áztatta koncert után tér vissza, nem is kell más vigasz. Erős stílusváltás a koncert után Majka fellépése, de nem meglepő, hiszen ő már ismeri a holnapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése