Az Oscar-díjas Deák Kristóf új filmje is a CineFesten debütál

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei zsűrielnöke a Locarnói Filmfesztiválon Ezüst Leopárd-díjat nyert világhírű kanadai rendező, Denis Côté. A Kitekintő szekcióban olyan filmcsemegéket láthat a közönség, mint az Arany Pálmával kitüntetett Élősködők, de itt lesz a premierje Deák Kristóf Foglyok című egész estés mozijának is.

A CineFest zsűrijének magyar tagjai: az Oscar-díjas Mindenki (2016) rendezője, Deák Kristóf, a Sziget Fesztivál és a Bartók Plusz operafesztivál egyik alapítójaként, előadóként, rendezőként és dalszövegíróként is jól ismert Müller Péter Sziámi és Kovács István (Szürke senkik), aki az Ostrom című kisjátékfilmért 2018-ban Diák Oscart vehetett át.
Deák Kristóf
A rendezvény nemzetközi zsűrijében helyet kapott a tbiliszi Filmművészeti Egyetem dékánja és az Abasha Filmfesztivál igazgatója, Zviad Dolidze; a tavalyi CineFesten az Ok-okozat című filmért Zukor-díjjal elismert Darko Stante; a sokszoros díjnyertes kínai játékfilm- és tv-rendező, Zheng Dasheng; a Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywood Foreign Press Association osztrák tagja, Barbara Gasser, valamint Dennis Washington, aki olyan fontos hollywoodi filmek díszlettervezője volt, mint a Dante pokla, vagy Alexander Payne remeke, a 2012-ben a CineFesten is bemutatott Nebraska

A zsűrit vezető Denis Côté rendezéseiből a CineFest retrospektív sorozatot is szervez. A Kitekintőben három alkotása szerepel: Bársonyos bőr (Ta peau si lisse), a Szellemvárosi antológia ( Répertoire des villes disparues) és a Wilcox
Bársonyos bőr
A szekció további különleges alkotásokat  is kínál: itt mutatják be többek között a dél-koreai rendező, Bong Joon-ho Arany Pálma-díjas filmjét, az Élősködőket és Deák Kristóf nagyjátékfilmjét, a Foglyokat. Utóbbi egy hihetetlen, de igaz történet, az egyetlen hazai alkotás a programban.
Foglyok
A Kitekintő teljes programja a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál  honlapján található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése