Nyit az Átrium!

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól (és a mai napig a 2019-re megítélt támogatásnak is mindössze az egyharmadát, 16 millió forintot – ami a tervezett összeg mindössze 7 százaléka – utalta át), jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások, rendezvények is műsorra kerülnek, ennek, illetve a közönség támogatásának és jegyvásárlásának segítségével tudnak műsoron maradni – még legalább egy ideig – egyes produkcióink. 


Az új évadot Az Őrült Nők Ketrecével és Molnár Ferenc Egy, kettő, három című vígjátékának előadásával kezdjük – mindkét produkciónak húsbavágó közéleti aktualitása van: a legendás musical a szeretet, a Molnár-darab pedig a pénz mindenek felettiségéről mesél, a maga ellentmondásaival és kérdőjeleivel. Mindkét produkcióban új beállót avatunk: Az Őrült Nők Ketrecében Kovács Máté e.h. Francis szerepében jelenik meg váltóként, az Egy, kettő, háromban Dubois-Schottenburg gróf szerepében Mertz Tibort, Posner kisasszony szerepében pedig Katona Vandát köszönthetjük az Átrium színpadán.

Szeptembertől mindezek mellett a 12 dühös ember története is újra látható lesz, e produkciónk 25. előadását jeles dátumon, október 23-án ünnepeljük. Októbertől kerül ismét repertoárra Rainer Werner Fassbinder szerelmi története, A félelem megeszi a lelket (amelynek főszereplője, Hernádi Judit alakításáért egy évvel ezelőtt a Színikritikusok díját kapta meg), valamint a válságot válságra halmozó angol komédia, a BBC világszerte népszerű sorozata alapján készített Igenis, miniszterelnök úr! magyar változata. Októbertől a Mentőcsónak Egység is játszik, a Jurányiban újra műsorra kerül a Szociopoly című színházi interaktív társasjáték, a Cigány magyar című „csapatépítő tréning magyar állampolgároknak”, illetve a Megáll az idő film-színházi átirata.

A szegedi THEALTER fesztiválon Medveczky Balázs előadásában nagy sikert aratott és díjazott Fehér nyuszi, vörös nyuszi szeptemberben Scherer Péter, októberben Stohl András szereplésével lesz látható, mindketten életükben először és utoljára válnak Nyuszivá, hiszen minden ilyen előadás szó szerint egyszeri és megismételhetetlen alkalom. A Marslakók vendége októberben Bánffy Eszterrégész, archeológus lesz.

Továbbra is feliratozzuk egyes előadásainkat angol nyelven, hogy az itt élő külföldi, az angol nyelvet bíró közönség számára is hozzáférhetőek legyenek produkcióink. Az Egy, kettő, három minden előadása mellett Az Őrült Nők Ketrecét szeptember 1-jén, 17-én, 18-án és október 13-án kíséri angol nyelvű fordítás, a Cigány magyar pedig október 5-én (a MitOst Fesztivál keretében játszott előadáson) kap angol feliratot.

A mozgalmas és tartalmas nyár után – a Fehér nyuszi, vörös nyuszi a THEALTER mellett a Fishing on Orfű fesztiválon is járt, a támogatásmegvonás miatt elbúcsúztattuk a Chicagót (annak reményében, hogy valaha még tudjuk játszani), Az Őrült Nők Ketrecét két teltházas előadással játszottuk Debrecenben, az Igenis, miniszterelnök úr! pedig a Mézesvölgyi Nyár nézőterét töltötte meg – készülünk műsorral a Pozsonyi Piknikre és a Színházak éjszakájára is. 

Változik az új évadban az Átrium nyitvatartása, ezentúl hétköznap délelőtt 11 és este 7 óra között várjuk vendégeinket a Pepita Kávézóban a kávé, a frissítők és harapnivalók mellett jegyvásárlási lehetőséggel. Kényszerűen emelni kellett a jegyárakon és meg kellett szüntetni a kedvezmények jelentős részét is. A diákok, a pedagógusok és a nyugdíjasok számára bizonyos produkciókra előadásonként 10 pótszéket kínálunk csökkentett áron, ezzel pótolva a kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget (ez a lehetőség kizárólag az igazolvány bemutatásával, személyes vásárlás esetén él, csak a készlet erejéig). Egy-egy akcióval azonban készülünk hírleveleseink és támogatóink számára az évad során, illetve a kitelepüléseken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése