Amerikában is forgalmazzák majd Tóth Barnabás új filmjét

Immár publikussá vált, hogy a Menemsha Films megvásárolta a Susotázs rendezője és a Testről és lélekről producereinek legújabb nagyjátékfilmje, az Akik maradtak amerikai forgalmazási jogát. A nívós forgalmazó rekordot állított fel azzal, hogy, öt egymást követő évben az általa forgalmazott filmeket jelölték Oscar-díjra a legjobb idegennyelvű film kategóriában. Tóth Barnabás új alkotása – mely az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült – egy lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről.

A II. Világháború utáni Budapesten játszódó alkotás világpremierje szombaton óriási sikerrel zajlott le a legendás Telluride Filmfesztiválon, hazai premierje szeptember 19-én a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, országosan szeptember 26-án kerül a mozikba. Az amerikai nagyvárosok közönsége télen, az Oscar kampány idején láthatja majd a filmet.


Óriási sikerrel debütált Tóth Barnabás Akik maradtak című nagyjátékfilmje a 46. Telluride Filmfesztiválon az Egyesült Államokban. „Teljesen elárasztottak minket a nézők a szeretetükkel és a lelkesedésükkel.” – nyilatkozta a vetítés után az F. Várkonyi Zsuzsa regénye alapján készült film rendezője, aki azt is elmondta, hogy Edward Nortonnal és Philip Kaufmannal volt alkalma részt venni egy kerekasztalbeszélgetésan az adaptációról. 

Az amerikai premier után a Variety is elismerő szavakkal illette Tóth Barnabás alkotását, melyben kiemelte a fiatal női főszereplő játékát: „Szőke Abigél igazi felfedezés! Klára energiáját, fájdalmát és bölcsességét szinte tapinthatóvá teszi, miközben megrendítő érzékenységgel hangolódik Aldó érzelmi árnyalataira.”

Immár publikussá vált, hogy immár amerikai forgalmazója is van az Akik maradtaknak. A Menemsha Films vásárolta meg a Susotázs rendezője és a Testről és lélekről producereinek legújabb nagyjátékfilmjének amerikai forgalmazási jogát. A Menemsha Films-et Neil Friedman alapította 1998-ban. A cég kizárólag a legmagasabb színvonalú filmek terjesztésére törekszik a világ minden tájáról az Egyesült Államokban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rekordot állított fel azzal, hogy, öt egymást követő évben az általa forgalmazott filmeket jelölték Oscar-díjra a legjobb idegennyelvű film kategóriában: 2000-ben a cseh Élet mindenáron, 2001-ben az argentín Az örömfiú, majd a cseh Zelary, 2003-ban a kanadai Prisoner of Paradise és végül a német A pityergő teve története vehették át az arany szobrocskát. Magyar alkotások közül a Menemsha Films legutóbb Török Ferenc 1945 című munkáját forgalmazta az Egyesült Államokban.

A film főszereplői a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és a ragyogó tehetségű fiatal színésznő, Szőke Abigél, de olyan nagyszerű színészeket is láthatunk majd a vásznon, mint Nagy Mari, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós. Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa: Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült. A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó: Mógor Ágnes. A film az INFORG-M&M FILM gyártásában, az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő.

Az Akik maradtak hazai premierje szeptember 19-én a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, országosan szeptember 26-án kerül a mozikba. Az amerikai nagyvárosok közönsége télen, az Oscar kampány idején láthatja majd a filmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése