Broadway komédia Kovács Patríciával és Ötvös Andrással a főszerepben

Az Orlai Produkciós Iroda 2019. december 3-án tartja legújabb bemutatóját: Abe Burrows világhírű darabját, a Kaktuszvirágot a Jászai Mari-díjas Novák Eszter rendezi a Belvárosi Színházban. A fergeteges humorú komédia főszerepében Kovács Patrícia és Ötvös András lesz látható, mellettük színpadra lép többek között Schruff Milán, Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti és Hunyadi Máté / Rohonyi Barnabás is.  


Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet? 

A komédia zenés feldolgozása számos alkalommal volt már látható a hazai színpadokon, ám a Broadway-változat most először kerül bemutatásra Magyarországon, amely alapján a nagy sikerű film is készült Walter Matthau és Ingrid Bergman főszereplésével. Tonit Goldie Hawn játszotta, aki alakításáért megkapta a legjobb női mellékszerelőnek járó Golden Globe-, majd Oscar-díjat 1970-ben. Az Orlai Produkciós Iroda előadásában ezt a szerepet most Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti alakítja, Stephanieként Kovács Patrícia, Julianként pedig Ötvös András lép majd színpadra. 


„A közönség számára vonzó darabot kerestünk, így esett a választásunk a Kaktuszvirág Broadway-változatára. Joggal remélhetjük, hogy elnyeri majd a nézők szeretetét, különösen ilyen nagyszerű szereposztásban. Engem a történet kedvessége érdekel elsősorban, az emberek egymáshoz fűződő viszonya, illetve annak a játékosságnak a lehetősége, amelyet az anyag kínál a színészeknek. Szeretek viccelni, és itt erre most minden lehetőségünk meglesz.” – mondta Novák Eszter, az előadás rendezője az olvasópróbán a Kaktuszvirágról. 

Szereposztás: 
Stephanie: Kovács Patrícia
Julian: Ötvös András
Toni: Józsa Bettina / Gombó Viola Lotti
Igor: Hunyadi Máté / Rohonyi Barnabás
Harvey: Schruff Milán
Senior Sanchez: Ficzere Béla
Mrs. Durant: Fekete Györgyi
Georgia: Mész Adrienn

Előadások időpontjai: december 3., 4., 9. és 31., Belvárosi Színház

Fotók: Takács Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése