Hans Zimmer által megálmodott nagyszabású koncertturné Európába érkezik, a „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” turnéjával

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozifilmhez írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt. Az általa színpadra álmodott megaprodukció – melynek kurátora és zenei rendezője Hans Zimmer – Európai koncertturnéra indul, melynek egy fontos állomása lesz februárban Budapest.


Első turnéja eddig is sokrétű élményt nyújtott a koncertlátogatóknak, és gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon, már csak a szerző több évtizedes lenyűgöző pályafutásának darabjai miatt is.

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk kétségtelenül egyik legismertebb és legbefolyásosabb filmzeneszerzője. Egyedi hangzásvilága egy új korszakot teremtett Hollywoodban, és nagy formátumú alkotásai hosszú évekre meghatározták a filmek drámai hangzásvilágait. Hatalmas mozifilmes kasszasikerek azok, melyeket a zeneszerző maga mögött tudhat.

Olyan mesterművek köthetőek a nevéhez, mint Az Oroszlánkirály, Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, A kezdetek vagy a Csillagok között – hogy csak néhányat említsünk meg a leghíresebb művei közül. Azonban a legkiemelkedőbb filmes zeneművek a 2018 januárjában 11 Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje.

Hans Zimmer neve fémjelzi kurátorként és zenei vezetőként a showt, és bár személyesen nem lesz jelen, a meghívott szólisták és fenomén barátai lesznek felelősek egy feledhetetlen koncertélményért. Ezek közé tartozik Lisa Gerrard hangja, aki már világszerte ismert, mivel a Gladiátor himnuszának, a Most vagyunk szabadok világslágerét énekli. Tina Guót a világhírű csellistát a Wonder Women, Az Oroszlánykirály és a Kezdetek révén ismerhette meg a közönség. Pedro Eustanche fuvolafenomén A Karib-tenger kalózai és a Kung Fu Panda virtuóz szólóit játszotta fel. Ezen felül rengeteg tehetséges művész és szólista, akiket Hans Zimmer választott ki a turnéra a koncertshowhoz.

The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration koncert egy olyan élmény minden generáció számára, amely segít a fiatalabbaknak elmélyülni a klasszikus zenekari élményekben, az öregebb korosztály számára pedig egy modern hangzásvilágot ötvöz klasszikus zenekari felállással. A közönségnek esélye lesz belemerülni az izgalmas „Hans Zimmer-világba”, ennek minden aspektusával együtt.

A Sony Classical 2019. tavaszán adta ki a The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration dupla albumot. Az album a koncertturné zenéjét tartalmazza, és bemutatja Hans Zimmer legnagyobb slágereinek újonnan rendezett koncertfeldolgozásait.

A budapesti mega koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Sportarénában.

Jegyek www.eventim.hu oldalán elérhetőek, bővebb információkért pedig kérjük kattintson a www.worldofhanszimmer.com oldalára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése