Újra látható Az üstökös a Baltazárban

Egy évnyi szünet és két nagysikerű vidéki vendégszereplés után újra látható Az üstökös / zenés önvizsgálat – nem csak kamaszoknak című előadásunk a Baltazár Házban, november 15-én, 16-án és 17-én. 


Vörös István drámájának középpontjában egy 16 éves kamaszlány áll, akit osztálytársai kiközösítenek, amiért a világot náluk jobban, a maga teljességében látja, és ezt nem fél nyers őszinteséggel a többiek tudtára hozni. Az előadást Kováts Kriszta rendezte, a Baltazár Színház színészei játsszák, a zenét Schneider Zoltán szerezte.

„Az Üstikét megszemélyesítő Kovács Panka igazi, üstökösként ragyogó, fáradhatatlan energiabomba, aki a színpadon nem eljátssza a szeleburdi és szenvedélyes lányt, hanem életre kelti. A társulat munkájában a legszebb, hogy csodálatos összhanggal, odafigyeléssel és szívből jövő átéléssel viszik színpadra a karaktereiket.” (Fejes Réka, Pannon Tükör 2019.)

Az üstököst felnőttek és tizenévesek számára egyaránt ajánljuk, nagyszerű program az egész család számára. Felnövéstörténet, amely a másságot és az elfogadást helyezi a középpontjába. Az üstökös a kamaszok lázadásának, kívülállásának bemutatásán keresztül teszi világossá, hogy nincs is olyan nagy különbség sérültek és nem sérültek között, hogy mindannyian ugyanabban a világban élünk, és nagyon hasonló kihívások elé állít minket az élet.


„Az üstökös végül megvalósította a címében megadott célkitűzést, Üstike karakterén keresztül megadta a lehetőséget az önvizsgálatra – nem csak kamaszoknak –, hogy a néző elgondolkodjon, vajon kinek kell változtatni, ha azt szeretné, hogy a világ változzon? Közben pedig úgy beszélt a másságról és a kiközösítésről, hogy az mindenki számára átélhető legyen.” (Fejes Réka, Pannon Tükör 2019.)

Az üstökös az elmúlt hetekben vidéki turnéra indult, melynek első két állomásán, Győrben és Komlón kirobbanó sikert aratott. November közepén pedig a budapesti közönség is láthatja az előadást három alkalommal.

A Baltazár 21 éve működő, sérült színészekkel dolgozó színház. Legfontosabb célkitűzése, hogy bebizonyítsa, a sérült emberekkel kapcsolatos előítéletek átírhatók: e társadalmi csoport erejét mutatja meg, olyan tulajdonságokat és készségeket, amelyekkel csak a sérült emberek rendelkeznek, és azt, hogyan lesz általuk színesebb és gazdagabb a világ. Előadásaikban olyan elismert művészek közreműködnek, mint Kováts Kriszta színész, rendező, Szalontay Tünde és Kecskés Karina színésznők, Müller Péter Sziámi zenész vagy Vörös István költő, drámaíró.

Fotók: Hübner Teodóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése