Jézus Krisztus élete elevenedett meg a VIII. Újszövetség Maratonon

Advent első vasárnapján Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Spányi Antal megyéspüspök, Bencze András evangélikus lelkész és Szikora János igazgató együtt gyújtották meg a Vörösmarty Színház adventi koszorújának első gyertyáját a nagyszínpadon, majd elkezdődött a VIII. Újszövetség Maraton. 


Az idén megújult VIII. Újszövetség Maratonon a négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával elevenedett meg Jézus élete meghitt körülmények között. A négyórás családi programon felolvasott az egyházi vezetők mellett Dr. Cser-Palkovics András polgármester is, a felolvasást Dr. Szikora János igazgató és családja zárta. Az országosan is egyedülálló programon a felolvasások között a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium tanárainak és diákjainak zenei betétei segítették az elmélyülést. A gyerekek Kerkay Rita, Varga Lili és Németh Mariann vezetésével karácsonyi képeslapokat és egy mini Betlehemet alkothattak. 

A VIII. Újszövetség Maraton alkalmából rajzpályázatot is hirdetett a Vörösmarty Színház, amelyre számos intézményből közel 60 alkotás érkezett. A pályamunkákat nemcsak a színház előcsarnokában lehet megtekinteni 2020. január 6-ig, hanem advent első vasárnapján, az Újszövetség Maraton felolvasói mögött voltak kivetítve, így illusztrálva az egyes Biblia részleteket. A 10 legszebb rajz alkotójának a munkáját Szikora János ajándékokkal ismerte el, köztük A Pál utcai fiúkra szóló belépőjegyekkel.


Díjazott alkotók: Polák Hanna, Bodzsár Vanda, Reichardt Angéla és Parall Orsolya, Árva Zalán és V. Szabó Bence, Vara Emma, Kluge Ida Berta, Vízvári Tünde, Kulcsár Szófia, Szigeti Orsolya és Kovács Erika Enikő.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése