Websorozat élére állt a Szőke kóla rendezője, Barnóczky Ákos

Új forgatókönyvírót és rendezőt kapott az Otthon című sci-fi websorozat. Barnóczky Ákos a Szőke Kóla és a LogIn rendezése után a websorozatok vizére evezett, és az ötödik résztől már ő áll az alkotói stáb élén. Az eddig nagyjátékfilmeken dolgozó rendező szerint el kell fogadnunk, hogy a fiatalok más jellegű mozgóképes kultúrába nőtte bele, és a televízió nem kultikus oltár a számukra, hanem interneten néznek mindent. A sorozatmegújítás részeként dramaturgiai, színészvezetési és szereplői változások is lesznek, de egy valami biztosan megmarad: olyan témaválasztással és hangvétellel mesélik el a történetet, amire a mai fiataloknak igénye van.

A hétvégén jelent meg az Otthon című websorozat ötödik része, amely nem csak a történt szálai miatt lett az eddigi legizgalmasabb epizód. A széria életében nagy változás jött: új forgatókönyvírót és rendezőt kapott Barnóczky Ákos személyében. A Szőke Kóla és a LogIn nagyjátékfilmek rendezője profi fiatal színészekkel dolgozik együtt a produkcióban.

Kírát Világi Vanessa, a Jóban Rosszban című sorozat Dr. Katona Petrája alakítja, Patrik szerepében a Katona József Színházban is játszó színészhallgató Fröhlich Kristóf látható, az Alexet alakító Magyar Vazul pedig a Spirit Színházban dolgozik, de mellette számos más szerepet is vállal. Idén ősszel a debreceni Csokonai Színház A Pál utcai fiúk című előadásában Csónakos szerepében lépett színpadra.

Az Otthon egy olyan sci-fi websorozat, mely műfaját tekintve Magyarországon egyedülálló. A történet középsulis diákokról szól, akikről látszólag átlagos, hétköznapi életet élnek. Mindaddig, míg egy golyó el nem találja Fannit a fiatalok törzshelyén. A lány segítségére osztálytársa, Alex siet, aki a titkát kockáztatva természetfeletti erejével gyógyítja meg a lányt... s ezzel kockára teszi a saját és társai életét.

„El kell fogadnunk, hogy a gyerekek más jellegű mozgóképes kultúrába nőtte bele, és a televízió nem kultikus oltár a számukra, hanem interneten néznek mindent. Alkotóként én évek óta arra vágyom, hogy kapjak egy ilyen kihívást: amikor egy olyan befektető producerrel dolgozhatok, aki képes hosszú távon gondolkodni, de meg is követeli, hogy fokról fokra haladjunk a hosszú távú tervei felé. Mikor felkértek az Otthon sorozat írói és rendezői munkálataira, az első benyomásom az volt, hogy ez egy olyan hiánypótló alkotás, ami nem csak duma, hiszen olyan témaválasztással, olyan hangvétellel meséli el a történetet, amire a mai fiataloknak igénye van” – mondta Barnóczky Ákos, akit a Szőke Kóla és a LogIn nagyjátékfilmek rendezése kapcsán ismerhet a közönség.

„A sorozatnak rengeteg olyan szakmai értéke volt, melyekre azt mondom, hogy volt mibe belekapaszkodni. Volt benne pár színész, aki egészen jónak tűnt, a képi világ, az utómunka színvonala, és a hangvétel szintén képviselt egy kifejezetten korrekt színvonalat, így azt mondtam, hogy bele lehet még tenni olyan dolgokat dramaturgiailag, színészvezetéssel, és pár új szereplővel, ami a saját személyes pénzüket kockáztató producerek álmainak irányát viszi tovább. Egy ilyen jellegű sorozat-megújítás pont egyezik azzal, amit klasszikusan, úgy általában hiányolok Magyaroroszágról” – tette hozzá a szakember.

A sorozat új epizódjaiban feltűnik Pethő Kincső, Szecsődi M. László, Csík Csaba és Szöllősi Tas is, de a TikTok kedvelői sem maradnak meglepetés nélkül, Réger Ancsi és Boros Malu is szerepet kaptak az otthon ötödik részében, amely már elérhető a YouTube-on:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése