Arany fokozatú „akadálymentes helyszín” minősítést kapott a Pesti Magyar Színház

A Pesti Magyar Színház hatodik éve elkötelezett a nézőtéri integrációban, a színházi akadálymentesítésben és Zalán János igazgató koncepciója mindezt komplex módon valósítja meg úgy, hogy a módszer adaptálható legyen az ország minden színházának minden nézőterére.

A Pesti Magyar Színházban megvalósuló akadálymentesítési program sikere hívta elő azt az igényt, hogy nemzetközi akadálymentes minősítő rendszer alapján megvizsgáltassák és felméressék az eddigi eredményeket és az épületet. Erre a célra az Access4You auditáló szakembereit kérték föl.

Az Access4You hiteles és részletes információkat szolgáltat a speciális igényű emberek számára az akadálymentességről azáltal, hogy a különféle helyszíneket, épületeket, közösségi tereket tanúsítja és minősíti.

A Pesti Magyar Színház tanúsított arany minősítést kapott, és ezzel az első közintézmény, amely alávetette magát ennek a vizsgának, és amely így, arany fokozatú akadálymentes helyszínként minden speciális igényű néző számára biztosítani tudja a teljes színházi élményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése