Állatmesék: tánc, slam, opera, rap és swing

2020. február 29-én és március 29-én Juhász Kata koreográfus táncszínházi előadásában újra látható az Állatmesék a Jurányi Ház Grabó stúdiójában. A gyermekelőadás egy népszerű műfajt, az állatmeséket újítja meg. A hagyományosan társadalmi és erkölcsi mondanivalót hordozó történetek kortársi karakterei La Fontaine meséihez hasonlóan, rezonálnak a mai magyar közélet vitatható megítélésű eseményeire.


A népszerű, és történelmi okokból feléledő műfaj a nyugati civilizációval egyidős: egyszerű szimbolikájával hagyományosan olyan mondandót hordoz, mely kisiskolás kortól már követhető, de a felnőtt „olvasók” számára is releváns. A megzenésített verses mesék különböző zenei műfajokban szólalnak meg: egymást váltja a hangköltészet, a népzene, ária, recitativo, slam, rap, klezmer és a swing. 

Az élő zenét és mozgást ötvöző előadás jellemzően rövid formátumú, énekelt, dramatizált szövegek laza szerkezetű füzére, melyek megelevenítésében zenész, táncos, színész egyaránt részt vesznek a maguk sokrétű előadói eszközeivel.

Sáfár Orsolya az Operaház magánénekese, Kertész Endre csellista-zeneszerző, Oberfrank Réka és Koncz Judit kortárs táncosok, valamint Bernáth Dénes színész-drámapedagógus éneklik, táncolják, játsszák a meséket. 

Jegyvásárlás online a jegy.hu-n és a helyszínen a kezdés előtt fél órával lehetséges.
Jegyfoglalás: jegyfoglalas.aulea@gmail.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése