A Vörösmarty Színház előadása a POSZT-on

Noha a Vörösmarty Színház március 12-től bizonytalan ideig zárva tart a koronavírus járvány miatt, a jó híreket azért nem hallgatjuk el. Az idei POSZT versenyprogramjába beválogatták A Vágy nevű villamos című előadásukat. A  20. Pécsi Országos Színházi Találkozó  (POSZT)  versenyprogramját Dér András Balázs Béla-díjas film- és színházrendező, operatőr és Uray Péter koreográfus, rendező állította össze a 2019. március 1. és 2020. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból.


Bagó Bertalan rendező szerint már önmagában elismerésnek számít, hogy az előadás ringbe szállhat. „Azért is örülök, mert vidéki színházként olyan emberekhez is eljuthat az előadás, akik nem járnak Fehérvárra.”

A 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót 2020. június 11-től 20-ig tervezik megtartani, ami Magyarország Kormányának koronavírussal kapcsolatos, a színházi előadások megtartására vonatkozó határozata alapján még változhat.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ismét kiosztották a magyar művészeti élet legrangosabb elismeréseit. Társulatunk két tagja, Tóth Ildikó és Derzsi János részesült díjban. Tóth Ildikó Magyarország Kiváló Művésze, Derzsi János pedig Magyarország Érdemes Művésze lett.

Tóth Ildikó örömét némiképp beárnyékolta a koronavírus miatt kialakult helyzet. „Nem felhőtlen az örömöm; amikor megtudtam, természetesen nagyon örültem, de rögtön lelkiismeret furdalásom is lett miatta. Az ember egy ilyen helyzetben mindenkiért izgul, én folyamatosan azon gondolkodom, hogy miben tudnék segíteni. Ilyenkor óriási felelősségtudatra van szükség.”


Derzsi János is nagyon-nagyon örül az elismerésnek, otthon. „Nagyon boldoggá tesz az elismerés, de most egy ideig biztosan otthon maradok. Ez egy szükséges rossz helyzet, de mindannyiunk érdekében ez a legjobb megoldás.”

Tóth Ildikót a POSZT versenybe beválogatott A Vágy nevű villamos című előadásban és a Romeo és Júliában, Derzsi Jánost pedig az Az a szép fényes nap című Szabó Magda-drámában láthatták az idei évadban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése