PLACCC Tavasz – Somló Dávid három köztéri előadása

A PLACCC idén először – a szokásos őszi fesztivált megelőzően – több projektet támogat és mutat be, főleg fiatal, köztéren alkotó művészektől, ezek közül elsőként Somló Dávid három projektjét, akivel már évek óta együttműködik. Ő azon kevés hazai művészek egyike, akik konzekvensen kísérleteznek a művészet hagyományos helyszínein kívül történő alkotással. Teljes testtel átélhető gyalogalagút-szimfónia a Kelenföldi pályaudvar régi aluljárójában, hangkoreográfia a Széll Kálmán téren, helyspecifikus táncelőadás J. S. Bach-ra a munka ünnepén... Három, a gyalogosokat, nézőket hipnotikusan magával ragadó Somló Dávid köztéri előadás, amiért kifejezetten érdemes lesz aznap arra járni!


A PLACCC Fesztivál városi terekben, rendhagyó helyszíneken zajló művészeti fesztivál. Előadóművészetet, képzőművészet, építészetet felölelő sokszínű nemzetközi programsorozat, nívós hazai és külföldi meghívottakkal. Egy rendezvény, amely más szemmel láttatja a várost, izgalmassá és színesebbé teszi azt eredeti és izgalmas művészeti akciókkal, színt varázsol a szürke hétköznapokba. A PLACCC a szokásos őszi fesztiválja mellett az év során számos fiatal művész produkcióját támogatja. A tavaszi időszakban Somló Dávid három helyspecifikus, köztéri előadására kerül sor Budapest három különleges, vagy nagyon ismert helyszínén.

Somló Dávid Interdiszciplináris alkotó/zenész az elmúlt években egy olyan különleges formanyelvet hozott létre, amely a hordozható hangszórókon megszólaló éteri hangterek és a szociális dinamikákra reflektáló, egyszerű térbeli mozgások interakcióira fókuszál. Ezeket az elemeket kombinálva hoz létre egyszerre közösségi, kontemplatív és katartikus előadásokat, melyek többnyire a város egy bizonyos helyszínére készülnek, kihasználva annak adottságait és sajátosságait. Előadásaival nemcsak Európa-szerte, de Brazíliában is találkozhatott a közönség többek között a Prague Quadriennale (CZ), a Festival d'Avignon (FR), a FIME Sao Paolo (BR), a Mais Imaginarius (PT), az Audiograft Festival (UK), a Montag Modus (GER) és a Placcc Fesztivál (HU) keretében.

Fotó: Balogh Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése