Rudolf Péter lett a Vígszínház új igazgatója

2020. március 24-én döntés született a Vígszínház igazgatói posztjával kapcsolatban. Eszenyi Enikő lemondása és visszalépése után végül Rudolf Péternek szavazott bizalmat a közgyűlés.

Fotó: hvg.hu
„A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével.” – jelentette be nem sokkal öt óra után Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hivatalos Facebook oldalán.

Mint írja, egyfajta „fájdalmas megtisztulás” zajlik most a művészvilágban, és felszínre kerülnek az eddigi visszaélések. A másfél éves kinevezés a béke helyreállítását szolgálja, ami véleménye szerint most mindennél fontosabb a Vígszínház számára. Bár a szakmai testület első körben nem, a társulat viszont bizalmat szavazott Rudolf Péternek, ez pedig mindenképpen azt mutatja, hogy személye enyhítheti a színház körüli bizonytalanságot.

A korábbi igazgató, Eszenyi Enikő azután lépett vissza, és jelentette be vígszínházi munkájának befejezését, hogy több volt kollégája is verbális abúzussal vádolta, elítélte a munkamódszereit, és személyét elsődleges felmondási okként nevezte meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése