Sorozat készül a Tiszta szívvel című Till Attila-moziból

Minisorozatot fejlesztenek Till Attila többszörös díjnyertes, Tiszta szívvel című filmjéből. A történetben Noah Wyle nemrégiben alapított produkciós társasága, a Slippery Moon Productions látta meg a fantáziát. 

Wyle, akit a legtöbben a Vészhelyzet John Cartereként ismertek meg, már a főszereplésével készült sorozatban, A titkok könyvtárában is részt vett producerként, most pedig régi kollégájával, a forgatókönyvíró-színész Zach Lunával hozta létre saját cégét. Első projektjük éppen Till Attila nagyjátékfilmjének feldolgozása lesz. 


Ezzel kapcsolatban Noah Wyle két-három éve kereste meg a film producerét, Stalter Juditot, miután az amerikai közönség is felfigyelt a – 2016-os chicagói nemzetközi filmfesztiválon Roger Ebert-díjjal jutalmazott – magyar műre.

A felek azóta egyeztetnek az adaptációról, amelyről Wyle így nyilatkozott:

"A célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek.”


Magyarország 2017-ben a Tiszta szívvelt indította a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért, és bár végül nem jelölték, a chicagói mellett számos más nemzetközi rendezvényen is sikeresen szerepelt. Az 57. szaloniki filmfesztiválról elhozta az Arany Alexandert, a három főhőst alakító Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám pedig a legjobb férfi főszereplő megosztott díját kapta meg.

 A franciaországi Arras filmfesztivál kritikus zsűrijének díját, a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri “Regards jeunes” díját, a cottbusi seregszemlén pedig a FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) elismerését, valamint az ökumenikus zsűri díját nyerte el Till Attila első nagyjátékfilmje, amelyet Noah Wyle cége a Warner Bros. TV közreműködésével visz képernyőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése