A Magyar Film Napján a Távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs új filmjét

Holnap, április 30-án, a Magyar Film Napján a Budapesti Távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmjét, a Békeidőt. 20 órakor a Művész Távmoziban 990 Ft-os áron nézhető a film, utána pedig, 22 órakor Kovács Gellért beszélget a rendezővel a Művész mozi FB oldalán. A Békeidő egy film-antológia, mely egy éjszaka alatt játszódik és különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán. A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak. 


Holnap, április 30-án, a Magyar Film Napján a Budapesti Távmozi 20 órakor vetíti Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmjét, a Békeidőt. A https://film.artmozi.hu/termek/bekeido/ linkre kattintva 990 Ft-os áron már elővételben is válthatók jegyek a filmre. Török-Illyés Orsolya, a film egyik főszereplője és producere elmondta: „Fontos ünnep nekünk a Magyar Film Napja, ezért boldogan járultunk hozzá ahhoz, hogy ezen a napon a múlt héten bemutatott Békeidőt nagy kedvezménnyel nézhessék meg a filmbarátok.”

A vetítés után – kis szusszanásnyi és emésztési időt adva a közönségnek –, 22 órakor a https://www.facebook.com/events/284980262506368/ oldalon virtuális közönségtalálkozó lesz, ahol Kovács Gellért Filmszerész beszélget majd a film rendezőjével, Hajdu Szabolccsal, miközben kommentekben a nézők is feltehetik kérdéseiket a filmmel kapcsolatban. A beszélgetéshez bárki csatlakozhat, annak tehát nem feltétele az azt megelőző mozizás.

A Békeidő egy film-antológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, melyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai;  egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

Hajdu Szabolcs legújabb nagyjátékfilmje április 23-án – úttörő módon – a www.vimeo.com/ondemand/bekeidofilm linken debütált, ahol regisztráció és bankkártyás fizetés után, csak Magyarországon és Romániában – választható román és angol felirattal – 4.99 dolláros áron (kb. 1600 Ft) 24 órára folyamatosan kölcsönözhető. Az elmúlt napokban közel 2500-szor bérelték ki a filmet az online platformról, ami a becslések szerint hozzávetőlegesen 6-7000 nézőt jelent. „Ez egy váratlan és erős kezdés. Bizakodtunk abban, hogy ezzel az új forgalmazási stratégiával el tudjuk juttatni a filmet a közönséghez. Az első hétvégi adatok nagyon bíztatóak. Reméljük, folytatódik ez a tendencia.” – nyilatkozta Hajdu Szabolcs.

A Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében készült alkotás főbb szerepeiben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin' Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft., producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése