Célba ért a 2000. maszk – folytatódik a munka és az online közvetítés is a Vörösmarty Színházban

A Vörösmarty Színház munkatársai folyamatosan készítik a textilmaszkokat felnőtt- és gyerekméretben. Az újabb 1000 darab felnőtt maszk ismét a székesfehérvári Humán Szolgáltató Intézethez került. A legutóbbi átadáson jelen volt a város képviseletében Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, aki úgy látja már a járvány kezdete óta nagyon erős az emberekben a segíteni akarás: „Az eldobható maszkok mellett nagyon nagy segítséget jelentenek ezek a mosható maszkok is, amiket cserélni tudnak. A munkába szívesen kapcsolódtak be a város intézményei, sokan gondolták úgy, hogy ilyen módon segítenek.”


Hétfőn a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület is kapott egy újabb adag gyerekmaszkot, a Vörösmarty Színházban pedig tovább folytatódik a varrás, szívesen fogadunk textilfelajánlást, amelyet a Művészbejáróhoz kihelyezett dobozba tudnak tenni.

A színház eredeti küldetését, a szórakoztatást sem felejtette el: útjára indult a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online közvetítéssorozatunk. Minden kedden és csütörtökön este egy-egy sikerdarabjukat vetítik a színházra éhes közönségnek. Kedden hatalmas érdeklődés övezte a Kartonpapa vetítését, április 30-án, csütörtökön pedig a Pillangó kerül sorra. Este 9 órától nézheti meg a közönség – ezúttal saját fotelje kényelmében – a Horváth Csaba rendezte Móricz-átiratot Kádas József és Törőcsik Franciska főszereplésével.

A 2014. január 11-én bemutatott előadásról a rendező annak idején így nyilatkozott:
 „Minden előadásomban jelentős szerepe van a testnek, a mozgásnak, és az ezekkel való kifejezésnek. Itt is (mint szinte mindenhol) a környezet koreografikus megteremtése volt az első feladat. Ezután kezdtük kibontani a prózán keresztül a történetet. Talán a környezet absztrakt megfogalmazásától lesz az előadás „horváthcsabás”, amely ez esetben egy búzamező. Koreográfiával elevenítjük meg a napszámosok aratását, és ebből válik ki, tűnik elő a történet. Azért érzem igazán aktuálisnak és örökérvényűnek a Pillangót, mert bebizonyítja: a szerelem képes legyőzni azt a hihetetlen nehéz életet, amely körülveszi a szereplőket. A szegénységből fakadó életminőség minden elképzelhető akadályt a boldogságuk elé gördít. Minden arra törekszik, hogy ne legyenek egymáséi. Mégis azok lesznek. Ez a gyönyörű a Móriczban: árkon-bokron, tűzön-vízen át vezet az út, a fiatalok mégis egymást, és nem a materiális élet „javait” választják.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése