Gyerekmaszkokat adtak át a Vörösmarty Színházban

Hétfő délben újabb adag maszkot adtak a Vörösmarty Színház munkatársai. Ezúttal azonban különleges textil védőfelszerelések készültek, ezeket ugyanis kifejezetten gyerekek számára varrták szívvel-lélekkel és mackómintával az ügyes kezű önkéntes dolgozók.


Az első hatvan darabot a színház igazgatói irodájában adta át Szikora János direktor a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület elnökének. Így közvetve azoknak a gyerekeknek, akik átmenetileg, vagy tartósan család nélkül maradtak, akikről ma az állam gondoskodik.

Janó Andorné a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület alapító-elnöke nagyon örült a felajánlásnak, mert kisméretű maszkot ugyan ők is varrnak, de nagyon jól jött, hogy most a színház is besegít. „Ma már át is adjuk a nagy részét, első körben Velencére kerül ebből 48, 18 év alatti gyerekeknek. Folyamatosan utógondozzuk a volt állami gondozott gyerekeket, akiknek azóta már családjuk lett, így nekik is jut majd.”

A Vörösmarty Színház munkatársai már készítik a következő 80 darab maszkot, hogy azokat is mielőbb átadhassák a gyerekekre vigyázó kezeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése