Vers Videó Verseny az SZFE-n

Április 11-én, a magyar költészet napján hirdette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Vers Videó Versenyt az intézmény hallgatói számára. Az első fordulóban a jelentkezőknek egy élő magyar költő versét kellett elmondaniuk vagy filmnyelven megfogalmazniuk. A versmondás kategóriába 25 anyag érkezett, versfilmet 10-en küldtek be. A hallgatók ismert és kevésbé ismert költők verseihez nyúlta. A teljesség igénye nélkül: Nádasdy Ádám, Jászberényi Sándor, Rakovszky Zsuzsa, Varró Dániel, Kali Ágnes, Parti Nagy Lajos, Fekete Ádám, Bari Károly, Kemény Zsófi, Peer Krisztián, Tolnai Ottó, Kukorelly Andre, Závada Péter, Lackfi János, Deres Kornélia.


Az öt tagú zsűri Hajduk Károly színművész, Ónodi Eszter színművész, Reisz Gábor filmrendező, Röhrig Géza költő, színész, filmrendező és Tóth Krisztina költő értékelte a produkciókat, és ennek alapján azt a döntést hozta, hogy – „látva az első forduló sokszínű, változatos munkáit” – valamennyi hallgató jusson tovább a második fordulóra. A feladat ebben a körben egy halott magyar költő versének feldolgozása. 

A versenyben lévő filmeket bárki megtekintheti az SZFE youtube csatornáján és továbbra is szavazhat kedvenceire a videókra küldött like-ok segítségével egészen május 2-án éjfélig. A két fordulóra érkezett voksokat ezután összesítjük. A közönségszavazás nyertesének az egyetem Ebookot ajándékoz. 

Itt tekinthetők meg a versmondás kategória jelöltjeinek második fordulós munkái: 

Itt tekinthetők meg a versfilm kategória jelöltjeinek második fordulós munkái:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése