A Madách Színház élő bemutató sorozatot indít az interneten

„A színház legnagyobb varázsa a közös élmény, amit a színészek és a közönség egy időben és egy térben, egyszerre élnek át. S habár ezt sohasem hangsúlyozzuk, de minden megteremtett színházi pillanatban jelen van az a gondolat, hogy az egyszeri és megismételhetetlen.” – vallja Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, aki különleges, online premierekkel szeretne kedveskedni a közönségnek.


A jelenlegi helyzetben nincs mód arra, hogy az emberek színházba menjenek, így a Madách Színház műfajteremtő szándékkal élő színházi bemutatókat tart az interneten. Céljuk nem más, minthogy az otthonokba vigyék az élő előadás izgalmát, élményét és varázsát.

A bemutatók szereplői színészpárok, akik otthonukból játszanak majd. Személyüket a teátrum később hozza nyilvánosságra. A Madách Színház ezenkívül „együtt játszásra” biztatja a nézőket: tegyenek úgy, mintha valóban színházba mennének – öltözzenek fel, igyanak egy pohár pezsgőt az előadás előtt, vagy akár közben is –, és persze „kapcsolják ki mobiltelefonjaikat”. Ha pedig a nézők megörökítenék ezt az élményt képekben is, a színház közösségi média oldalain örömmel osztja majd meg a felvételeket.

Az élő előadásra kedvezményes áron vásárolhatók majd jegyek. Ennek feltételeiről szintén a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.

A tervezett bemutatók: 

2020. június 4-én, 20.00 órakor Carol Rocamora amerikai írónő Anton Csehov és Olga Knipper színésznő levelezései alapján írt Örökké fogd a kezem című műve

2020. június 11-én, 20.00 órakor Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című komédiája

Az előadásokat a színház tervei szerint később is játsszák majd, erről a későbbiekben döntenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése