A Madách Színház házhoz viszi a színházat

A Madách Színház rendkívüli bemutatókra készül, ugyanis színészpárokat kért fel legújabb előadásai szerepeire. A párosok otthonaikból játszanak majd, a nézőknek pedig valódi színházi élményben lehet részük. A játszó párosok: Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János.

2020. június 4-én Carol Rocamora: Örökké fogd a kezem című művét láthatják, amelyet a szerző Anton Pavlovics Csehov és felesége, Olga Knyipper színésznő levelezése nyomán írt. A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás. A fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekszik a színház. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót június 4-én színházi időben, 20.00 órakor, és a további előadásokat is, amelyek június 5, 6, 9, 10-én kerülnek megrendezésre, ugyancsak színházi időben este 20.00 órai kezdettel. Az előadások minden alkalommal élők, egyszeriek és megismételhetetlenek lesznek.

Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert. Olyan színészóriások játszották, mint Paul Scofield és Irene Worth. A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.

„Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében, 2020. június 11-én este 20.00 órakor kerül bemutatásra. További előadások időpontjai: június 12, 13, 16, 17, este ugyancsak 20.00 órai kezdettel.

Ez a produkciónk is a rendkívüli helyzet jegyében születik, az előadás helyszíne a művészek lakása.

Bernard Slade 1975-ben írta Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékát, amelyért Tony-díjra jelölték, majd filmadaptációjáért az Oscar-jelölést is begyűjtötte. A darab több mint 1400 előadást ért meg a Broadwayn, a világ több országában is bemutatták. A Madách Kamarában Sztankay István és Schütz Ila, valamint Lesznek Tibor és Kiss Mari szereplésével, Szirtes Tamás rendezésében több mint 500 előadást ért meg.

A történet szereplői Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, mégis minden évben egy napot egymással töltenek, az évek során pedig a kaland mély emberi kapcsolattá válik. 

Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni, és jegyvásárlásra is ott lesz lehetőség május 26-tól. Céljuk a világon elsőként az online térben létrehozni az élő színházi előadás izgalmát, valóságos színházi élményt adni, ami a szemünk előtt születik meg, hiszen minden megteremtett színházi pillanatban jelen van az a gondolat, hogy az egyszeri és megismételhetetlen. Ismételten felhívják a figyelmüket, hogy az előadássorozat különlegessége, hogy valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető.

A közvetítés a Budapest Film Zrt. technikai segítségével jön létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése