Nyári autósmozi nyílik Újpesten

Önkormányzati kezdeményezésre június 5-én autósmozi nyitja meg kapuit Újpesten, öt hétig tartó, helyi lakosok számára ingyenes programsorozattal. A kezdeményezés célja, hogy az újpestiek biztonságos körülmények között szerezhessenek „házon kívüli” kulturális élményeket. 

Autósmozi-látványterv

Az első tíz vetítésre május 28-án nyílik meg a regisztráció lehetősége az ujpestkartya.hu oldalon, egyelőre a IV. kerületi lakcímkártyával vagy ÚjpestKártyával rendelkező személyek számára. Az önkormányzat tervei szerint azonban a tíz ingyenes alkalmat követően a mozi a nyár végéig tovább működik majd, és ekkorra már bárki számára látogatható lesz.

A jövő héten induló, minden pénteken és szombaton, este 9 órakor kezdődő előadások olyan klasszikus nemzetközi és magyar filmeket foglalnak magukba, mint a Ponyvaregény, Blöff, Grease, Jurassic Park, The Doors, Moszkva tér, Sose halunk meg!, Az elveszett frigyláda fosztogatói, Ace Ventura, valamint a Hair

A COVID-19 járványra való tekintettel a helyszín és a program minden, – a tisztifőorvosi előírás szerinti – biztonsági kritériumnak megfelel. A személyautókban egy háztartásban élők tartózkodhatnak (lehetőleg) maszkban. A gépjárműveknek egymástól 1,5-2 méterre lesz lehetőségük parkolni. A helyszínen mobil, konténeres mellékhelyiségeket helyeznek ki, amelyeket a megfelelő fertőtlenítő eszközökkel látnak el. 

A vetítések hangja rádiófrekvencián keresztül lesz fogható, így csak olyan gépkocsival érdemes érkezni, amiely erre alkalmas. 

További információkat az ujpestkartya.hu-n találhatnak az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése