Szerelem, történelem és musical az Újszínház jövő évi repertoárján

„Klasszikus értékek. Magyarul.” – vallja az Újszínház, és a következő 2020/2021-es évad is hű marad ehhez a szlogenhez. Széles műsorkínálattal, minden korosztály számára érdekes bemutatókkal készül a teátrum.


A második világháború különleges időszakát idézi meg Zilahy Lajos Fatornyok című műve. Egy család életén keresztül nyerhetünk betekintést a magyar történelem egy olyan időszakába, amiről igen kevés színpadi mű született. A szülőföldtől való elszakadás drámáját láthatjuk megelevenedni, amibe keveredik a visszavágyódás a gyökereinkhez. Az előadást Csiszár Imre állítja színpadra.

Az abszurd humor kedvelőinek kitűnő szórakozást kínál Gyurkovics Tibor Császármorzsa című műve, ami a férfi-nő kapcsolatokat boncolgatja. Érdekesség, hogy ebben a drámában a nemek aránya is megfordul, hét női, és mindössze egy férfi szerep található benne. Ez lehetőség ad a színháznak arra, hogy a társulat minden generációja képviseltethesse magát a színpadon. A rendező a teátrum igazgatója, Dörner György, akit korábban ebben az előadásban maga Gyurkovics Tibor rendezett.

Kocsák Tibor és Miklós Tibor Jókai-adaptációját, a Fatia Negrát Nagy Viktor álmodja színpadra. Ez a talán kevésbé ismert mű hasonlóan izgalmas fordulatokat kínál, mint például a Szegény gazdagok. Szerelem, ármány, hűség, titkok, és egy álarcos bandita titokzatos alakja elevenedik meg Erdély varázslatos tájai között.

Az új bemutatók mellett természetesen továbbra is láthatja a közönség az Újszínház népszerű darabjait. Az új évadra érvényes bérleteket május 7-től lehet megvásárolni az https://ujszinhaz.hu/berletek/ oldalon, az újranyitás után pedig személyesen is lesz lehetőség kiváltani a szervezési irodában. A 2020/2021-es évadra szóló bérleteket a színház december 31-ig automatikusan meghosszabbítja a kialakult helyzetre való tekintettel.

Az elmaradt előadások pótlásáról, valamint a jegyekkel kapcsolatos teendőkkel kapcsolatos információkról a veszélyhelyzet feloldása után ad információt a színház.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése