Szeptemberben sem nyit ki a Met

A New York-i Metropolitan Operaház legfrissebb közleményében olvasható, hogy nem kezdik meg a 2020/2021-es évadot szeptemberben. A nyitás az év végén, december 31-én veszi majd kezdetét egy gálaelőadással. Az egész közleményt ITT lehet elolvasni.

Fotó: Jonathan Tichler
A rövidített évadban is láthatók majd közvetítések, várhatóan hét darab: A varázsfuvola (Mozart), Rómeó és Júlia (Gounod), Don Giovanni (Mozart), Dead Man Walking (Jake Heggie – magyarul Ments meg, Uram! címmel idén tavasszal lett volna a magyarországi bemutatója, amely szintén elmaradt), Az árnyék nélküli asszony (Richard Strauss), Nabucco (Verdi), A kalóz (Bellini).

Az őszi, elmaradó előadások között szerepel többek között az Aida, a Hoffmann meséi, a Carmen, a Trisztán és Izolda, a Traviata és a Bohémélet is.

A kialakult járványügyi helyzet miatt a Met honlapján már hetek óta mindennap megtekinthető egy opera, 24 órán keresztül (nálunk mindig éjszaka kerül fel az aktuális darab, tehát a június 1-jére datált előadás hétfő éjszakától kedd éjszakáig látható). 

Az eheti műsor:
- június 1. – Bellini: A puritánok
- június 2. –  Berg: Lulu
- június 3. – Gluck: Orfeusz és Euridiké
- június 4.  – Puccini: Tosca
- június 5. – Thomas Adés: Az öldöklő angyal (az erről készült beszámolónk ITT található)
- június 6. –  Verdi: Otello
- június 7. –  Massenet: Thaïs

Írta: Kovács Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése