TÁNCPARK – Nyáresti táncélmény élőben

Vedd fel újra a ritmust a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein.  Kóstolj bele a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba július 16. és 23. között Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison.


Ebben az évben a TáncPark kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával, amelynek hozzávalói az ízes énekek, a tüzes dallamok, pezsdítő ritmusok, valamint két édes táncos. Fogyasztása nyárestékre ajánlott!

A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak. A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Érzékiség, szerelem, szenvedély – Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazz adaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet, és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a „tiszta forrást” megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni. 

A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek.

A programok rossz idő esetén a Nemzeti Táncszínház Nagytermében lesznek megtartva.

Program

2020. július 16. 20.30 FlamenKoktél (FlamenCorazónArte Táncszínház)
2020. július 17. 20.30 Magyar Táncképek (Duna Művészegyüttes)
2020. július 18. 20.30 FlamenKoktél (FlamenCorazónArte Táncszínház)
2020. július 19. 20.30 Magyar Táncképek (Duna Művészegyüttes)
2020. július 20. 20.30 Ezerarcú Tangó – tangó show (Budai László és vendégei)
2020. július 21. 20.30 Hat Tánc (Feledi János – Feledi Project-Oláh Dezső Trió)
2020. július 22. 20.30 Évszakok Buenos Airesben – tangó show (Budai László és vendégei)
2020. július 23. csütörtök 20.30 Élő Tánc-Archívum, Kalotaszeg (Magyar Nemzeti Táncegyüttes)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése