VersKép címmel online kiállítás nyílt Facebookon és Instagramon

Fiatal vers- és színházrajongók képzőművészeti alkotásaiból nyílt online kiállítás a VerShaker Facebook- és Instagram-oldalán. A VerShaker egy olyan társadalmi marketingprojekt, amelynek célja, hogy új formában élesszen újra egy már-már feledésbe merült diskurzust a lírai költészetről. A kiállítás látogatói like-olással szavazhatnak kedvenc VersKépükre!


A kategóriánként legtöbb like-ot elérő kép alkotója közönségdíjban részesül az Ab Ovo Kiadó, a Jelenkor Kiadó, a POKET zsebkönyvek, a Scolar Kiadó és a Tilos az Á Könyvek jóvoltából. 

„A magyar művészeti élet, a magyar kulturális élet indulatosan szakbarbár, tehát nem lehet kirándulgatni, nem járkálunk.” – mondta Grecsó Krisztián, a pályázat zsűritagjaként (Csernovszky Júlia és Szurcsik József képzőművészek mellett) Zoltán Áronnak adott interjújában

Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma Díjas színművésze, a VerShaker megálmodója így nyilatkozik az eseményről a Drót online folyóiratnak adott interjújában

„Grecsó Krisztián az említett interjúban hozzáteszi ironikusan, hogy „a megbocsátható összművészeti tér a színház.” Én ehhez azt teszem hozzá, hogy szerintem nem csak arról van szó, hogy „a bolondnak mindent szabad”, hanem ez egyúttal egy felelősség is. A színészeknek, színházi alkotóknak kötelességük nyitni más művészeti ágak felé, és integrálni azok kortárs gyakorlatát a színházi munkáikba, hiszen a színház az élet minden területének tükröt tart.

Ez a fajta gondolkodás volt az alapja annak a képzőművészeti pályázatnak, amelyet a VerShakeren egy hónappal ezelőtt hirdettünk meg, és ami éppen a napokban ér révbe. Rengeteg jó minőségű VersKép (illusztráció, parafrázis, vagy ha úgy tetszik képi interpretáció) született, amiért nagyon hálásak vagyunk a közel száz pályázónak.”

Június 17. és 20. között az I. kategória pályázóinak műveit ismerhetik meg, a 15-18 éves  középiskolások alkotásait, az őket inspiráló versekkel együtt. 4 napon keresztül, június 20-a éjfélig lehet szavazni, hogy ki nyerje a közönségdíjat. 

A következő négynapos szavazásban 18 év feletti műkedvelők, majd az utolsó körben 18 év feletti hivatásszerűen alkotók műveit láthatják az oldal látogatói. 

Az 1. kategória VersKépei ITT érhetők el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése