6+1 bemutatót tervez a következő évadban a József Attila Színház

Változatos, kihívásokkal teli, és szórakoztató előadásokkal várja nézőit a 2020/21-es évadban a József Attila Színház. A szerelem, szenvedély tematika köré épülő darabok a máról, a ma emberéről szólnak, és miközben kikapcsolnak, egyben önismeretre is tanítanak. 


Az idei évad első bemutatója a korábban elmaradt 9-től 5-ig premierje lesz. A három titkárnő kalandos történetét bemutató musical Szente Vajk rendezésében kerül színpadra, főbb szerepeit Polyák Lilla, Szinetár Dóra, és Korponay Zsófi játsszák, bemutatva az irodai élet szépségeit és ármányait, a nők egymáshoz és a férfiakhoz való viszonyát – női szemszögből. 

Az évad hivatalosan Shaffer színjátékával, az Amadeussal indul útjára, ami abból a szempontból igazán érdekes lesz, hogy a művészeket egy végig színpadon álló, négytagú vonós zenekar kíséri majd, Szigeti Karina operaénekesnővel kiegészülve. Nemcsák Károly, a teátrum igazgatója elmondta, hogy annak idején, az azóta kultikussá vált film premierje után sokan megbotránkoztak Mozart nyersségén és trágár beszédén, összeférhetetlen viselkedésén. Pedig számos bizonyíték – naplójegyzetek, korabeli beszámoló – tanúskodik arról, hogy a zeneszerző éppen ilyen volt, és távol állt tőle minden finomság, és a zenéjén átütő szelídség és lágyság. A József Attila Színház előadásában Salierit Fila Balázs, Mozartot pedig Tasnádi Bence, a Katona József Színház művésze alakítja. 


A Tasnádi család még egy színtéren képviselteti magát a színházban az idei évadban. November 28-án kerül ugyanis színre Tasnádi István drámája a Szibériai csárdás, Hargitai Iván rendezésében. A darab érdekes módon nyúl A Csárdáskirálynőhöz, megidézve a hadifogolyszínházak hagyományát, egy valós eseményre építve az előadást. 

2021-et egy igazi klasszikussal indítja a színház, Bagó Bertalan Spiró György Az imposztor című komédiáját rendezi. Az eredetileg Major Tamás számára készült mű főszerepét ezúttal Benedek Miklós játssza majd. 

Bodrogi Gyula az évad második felében rendező szerepbe bújik, ő állítja ugyanis színpadra az Egy szoknya, egy nadrág című komédiát, ami könnyed, zenés vígjátéknak ígérkezik. „Még az is lehet, hogy egy kis tánckart is csempészünk bele” – jegyezte meg az évadnyitó sajtótájékoztatón viccesen, ahol egy díjat is átvehetett: Galambos Erzsivel együtt ő kapta idén a Sztankay István-díjat. 


Az évadnyitón egy másik kitüntetés is gazdára talált, a legjobb előadásért járó díjat Szente Vajk vehette át a Macskafogóért. 

Akik nem szeretnének az évad végéig várni egy szórakoztató, nevettető bemutatóra, azok sem maradnak előadás nélkül. Fehér Anna és Pikali Gerda állnak ugyanis színpadra október 17-én a Furcsa pár női változatában. 

Természetesen a legkisebbekre is gondolt a teátrum: A Hang-villa titka izgalmas, interaktív zenés mesejáték, ami leginkább az 5-12 éves korosztály számára nyújt felejthetetlen élményt. Nem maradnak azonban színház nélkül a nagyobbak sem, folytatódik az évek óta nagy sikerrel futó beavatószínházi program, ami hamarosan a zene irányába bővül tovább.

Írta és fotózta: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése