Klezmervarázs – nézők nélküli koncertfelvételt készít a Budapest Klezmer Band

A világhírű, számtalan rangos szakmai elismeréssel kitüntetett Budapest Klezmer Band idén ünnepli 30. születésnapját. A zenekar ez elmúlt három évtizedben a hazai és a nemzetközi színpadokon egyaránt hangos sikereket aratott, a magyar kisvárosoktól kezdve Európán át egészen a tengerentúlig. 


Közönségét hamisítatlan, lendületes, humorral átszőtt fellépéseivel szórakoztatja, a sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú dallamok, a hagyományos jiddis motívumokat cigányzenei, valamint népzenei elemekkel ötvöző a sajátos, modern kompozíciók világszerte magukkal ragadják a publikumot. Az együttes tagjai mindannyian hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője, a Kossuth-díjas Jávori Ferenc „Fegya”, a nevéhez köthető művészeti produkciók mindegyike világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült, és hatalmas népszerűségnek örvendett.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati határozatok, óvintézkedések értelmében a Budapest Klezmer Band nem tudta az eredeti tervek szerint megünnepelni jubileumát, azonban nem megfeledkezve a közönségről, illetve megköszönve a három évtizednyi figyelmet, támogatást, a zenekar nézők nélküli felvétellel ad ízelítőt az ünnepi koncertből, melyet a napokban rögzített a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban. A zenekar a felvételt hamarosan elérhetővé teszi az intézmény honlapján, majd azt követően Budapest Klezmer Band Facebook oldalon.

Az online közönség az együttes legnépszerűbb dallamait hallhatja a Budapest Klezmer Band előadásában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése