A Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál Felméri Cecília Spirál című krimije

Az október 9. és 18. között megrendezendő A-kategóriás 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje Felméri Cecília Spirál című filmjének. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült alkotás az első- és másodikfilmesek versenyprogramjába kapott meghívást. 


Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak, és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről. 

A Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első nagyjátékfilmje. Korábbi művei több rangos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, Felmérit a CineFest-en „A jövő reménysége díj”-jal, a Magyar Filmszemlén a „Legígéretesebb fiatal tehetség díj”-jal ismerték el. A rendező valamennyi korábbi alkotását is Muhi András producerrel készítette, közös munkájuknak mintegy megkoronázása a mostani játékfilm. 


A Spirál főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra; a Pororoca című filmbeli alakításáért több rangos nemzetközi filmfesztiválon díjat  nyert Bogdan Dumitrache (Pororoca, Legjobb szándék, Anyai szív) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja). Látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), jelmeztervezője Ferencz Zsófi. 

A november 19-én, a Vertigo Média forgalmazásában mozikba kerülő film előzetese itt tekinthető meg: 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése