Készüljenek a rekeszizmok – Jön a Boeing, Boeing!

Újratervezés után, a járványügyi rendelkezéseket figyelembe véve a Vörösmarty Színház társulata újabb fába vágta fejszéjét. Némi átszervezés után az évad egyik bemutatóját előrébb hozta a teátrum, így az olvasópróbával elkezdődött a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című légies vígjáték feszített tempójú próbafolyamata. Marc Camoletti Guinness-rekorder művét a tervek szerint október 10-én mutatják be a nagyszínpadon Bagó Bertalan rendezésében. 


A nagyszínpad nézőterén a járványügyi előírásoknak megfelelően kezdődött el az olvasópróba, és a műfajnak megfelelően igen vidám hangulatban telt. Bagó Bertalan rendező azt mondta, hogy azért is került előrébb ez a bemutató, mert a színház szeretné, ha a közönség nem maradna előadás nélkül. A Boeing, Boeing kisszereplős darab, ezért remélhetőleg kisebb az esély, hogy megbetegedjenek az emberek. Egy tragikusnak is nevezhető szituációban – a jelen helyzetben – ráfér az emberekre egy kis nevetés, erre pedig igen alkalmas a világon legtöbbet játszott francia színdarab: „Ez a darab a beleillik a nagy francia vígjátékíró, Feydeau darabjainak sorába. Rettentően mozgalmas, és van egy pici kritikai éle is a mai kor felületességét középpontba helyezve. Reményeim szerint felhőtlen kacagás lesz az egész.” 

Az előadást a tervek szerint október 10-én 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. 

Szereposztás: Bernard - Sághy Tamás, Bertha - Varga Mária, Robert - Egyed Attila, Judith - Varga Lili, Janet - Kiss Diána Magdolna, Jacqueline - Ladányi Júlia 


Fotó: Torma Sándor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése