Borzongató plakátot kapott a Post Mortem

Közeleg Halloween, így itt az idő, hogy folytatódjék Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem körüli borzongás. A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó, az első világháború után, a spanyolnátha idején játszódó, magyar horrorfilm hivatalos plakátja stílusosan a félelem és borzongás ünnepe alkalmából a mai napon debütál. A film főszerepében Klem Viktor és Hais Fruzsina, akik mellett olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd a filmvásznon, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A magyar horrorfilm várhatóan 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba. 

Bergendy Péter rendező új filmjével, a Post Mortemmel hátborzongató utazásra hívja a nézőt. 1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki. 

Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer, a rendező állandó alkotótársa 2012-ben adta be a Post Mortem történetét a Filmalap közönségfilmes pályázatára pontosan a 6. hónap, 6. napján, 6 órakor – ezzel is adózva az Ómen című horrorfilmnek. A film teljes költségvetése 866.666.666 forint volt. 

A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó, magyar horrorfilmhez Frank Rizzo készített plakátot. „Hálás feladat volt Bergendy Péter – a tőle megszokott igényességgel készített, egyben hiánypótló – új filmjéhez plakátot tervezni, mert a zsáner és Szvacsek Attila jó pár ezer remek fotója kényelmes alapanyag volt több verzióhoz is. A nemzetközi plakáttal szemben ennél a hazai forgalmazáshoz tervezettnél alapvető elvárás volt, hogy a két főszereplőt használjuk, és mindenképpen arccal is. Szinte adta magát, hogy a filmre jellemző látványt idézzük meg, folk-horror jelzésként megjelenik a falu és néhány ott garázdálkodó kísértet is. Tettünk arra is kísérletet, hogy picit magyarázzuk a címet a fényképész-tevékenység megmutatásával, de végül elvetettük, és a filmhez hű, középutas irányt igyekeztünk tartani, egy rész mainstream, egy rész art horror, azok vizuális eszköztárából: a főszereplők baljóslatú környezetben, kísértetekkel és egy hangsúlyos természetfeletti elemmel” – nyilatkozta a grafikus. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatóak a vásznon. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zenét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése