Bezárnak a Budapest Film filmszínházai, a Távmozi viszont továbbra is várja nézőit

Az országos veszélyhelyzet szigorított intézkedéseinek megfelelően 2020. november 11. szerdától, minimum 30 napra a Budapest Film Zrt. mozi-hálózatának összes filmszínháza bezár. A neten elővételben vásárolt jegyek árát a Budapest Film Zrt. automatikusan visszautalja. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között, a mozi pénztárában lehet visszaváltani. 


A Távmozi természetesen továbbra is vetít, fesztiválokkal, napi több előadással várja a nézőket: a 18. Olasz Filmfesztivál még tart, számos Magyarországon még nem vetített alkotással – és az összes olyan filmet is tudják pótolni, melyek a bezárás miatt a Puskinban elmaradtak. 

November 18-án, az European Cinema Night keretében a Berlin Alexanderplatz új változatát vetítjük, a film után ZOOM-beszélgetéssel, november 24-én kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, igazi sztárparádéval, melyre már november 12-től válthatók jegyek. November 21-én egy díjnyertes animációs válogatással (Anilogue Warmup) már a november 25-én induló Anilogue fesztivált harangozzák be. 

November 17-én a Fórum Kino sorozatban A Fal című filmet, december 15-én, az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából pedig egy igazi karácsonyi filmet, a Ló az erkélyen című gyerekmozit tűzik műsorra. Mindkét vetítés ingyenes. 

A Goethe Intézet is vetít ezeken kívül: Rainer Werner Fassbinder eredeti Berlin Alexanderplatz-adaptációját december 11. és 13. között lehet majd megtekinteni a Távmoziban eredeti nyelven, angol felirattal, november 23-án pedig a Hi, Al lesz műsoron, magyar felirattal. 

A játékfilmeken és az animációs alkotásokon kívül a dokumentumfilmek rajongói is készülhetnek: decemberben indul útjára a Finn Filmklub. A Távmozi műsorrendi előadásain pedig olyan sikerfilmekkel találkozhatnak a nézők, mint például a Valan, a Monos, vagy a Bolti tolvajok

A Távmozi elérhetősége: 


Facebookon és webes felületeken folyamatosan tájékoztatják a nézőket a várható internetes programokról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése