December 1-jén a Cinegóra is megérkezik Horvát Lili frissen Oscarra nevezett filmje

Nemrég érkezett a hír, hogy Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását indítja Magyarország a 2021-es Oscar-jelölésért. Bár az idén szeptemberben debütált dráma az őszi bezárás miatt kevés ideig futhatott a filmszínházakban,  ezalatt is közel húszezer néző látta, és a távmozis vetítései iránt is nagy volt az érdeklődés. December 1-jétől pedig a Cinego felületén keresztül már bármikor megtekinthető. 

 


A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben egy első látásra furcsa, zárkózott és csendes nő lelki utazását követhetjük figyelemmel. Márta (Stork Natasa) bár sikeres, külföldön is elismert idegsebész, magabiztossága csupán a szakmai életére terjed ki. Egy nemzetközi konferencián összejön magyar kollégájával Drexler Jánossal (Bodó Viktor), akinek kedvéért hazatér Magyarországra, hogy a Szabadság híd pesti hídfőjénél randevúzzanak. 

A férfi nem jelenik meg, ráadásul amikor Márta felkeresi, letagadja, hogy valaha látta volna. Az új, budapesti munkahelyén kissé ellenséges légkörrel küzdő, magában bizonytalan nő egy pszichiáter segítségével elemezni kezdi a történteket és a hozzájuk fűződő érzelmeit, mert arra gyanakszik, talán csak képzelte az egész „love storyt” . Ráadásul János sem könnyíti meg a rejtély megfejtését, hiába találkoznak egyre gyakrabban. 

A számos nemzetközi fesztiválon – többek között Velencében és Torontóban – bemutatkozott mű főszereplőjeként Stork Natasa Antalyában elnyerte a legjobb színésznőnek járó elismerést, és maga a film is díjakat kapott Varsóban, Chicagóban, Valladolidban és Philadelphiában. Ezt a sikersorozatot koronázta meg, hogy a hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő hattagú testület a múlt héten egyhangúlag úgy határozott: a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre képviselheti Magyarországot a 93. Oscar-versenyben a „nemzetközi film” kategóriában. 

A film, amelynek hazai forgalmazója a Mozinet, december 1-jétől 1490 Ft-os áron lesz elérhető a Cinegón, ahol az előzetest már most is meg lehet tekinteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése