10 éves a Feledi Project

A Feledi János művészeti vezetésével működő Feledi Project az elmúlt 10 évben a magyarországi előadások mellett több külföldi vendégszereplést tudhat maga mögött. Jubileumi évaduk célkitűzése, hogy minél több helyen megmutathassák előadásaikat itthon és határainkon túl.

Fotó. Szigeti László / Feledi Project

A megálmodott évadot átszervezte a jelenlegi egészségügyi helyzet és a korlátozások , de pozitív energiával előre nézve tervezik a következő izgalmas időszakot.

Februárban tervezik bemutatni az új kreációt Don Quijote címmel, melyben olyan táncművészeket hívott meg Feledi János, akikkel még sosem dolgozott együtt és más stílusú mozgás világból érkeznek.

Az előadás a mai emberről szól, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. A vándorló lovag történet alapja, de a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt.
Jubileumi tervek között szerepel a Hat Tánc című produkció magyarországi és külföldi vendégjátéka. Reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére íródott jazz zenekaros táncszínházi produkciót erdélyi, kárpátaljai, felvidéki területekre is szeretnék elvinni. Az előadás zenéjét Oláh Dezső Junior Príma-díjas zeneszerző, zongoraművész szerezte.

Szálkák előadással, melyet Pilinszky János azonos kötete inspirált a tengerentúlról is kaptak meghívást. Az amerikai vendégszereplés megvalósulása függ a beutazási korlátozásoktól, de mindenki azon dolgozik, hogy létrejöhessen, amint lehetőség lesz rá. A nemrég felújított előadásban Trill Zsolt a Nemzeti Színház Érdemes és Kiváló művésze is látható, így a tánc, élőzene mellett a próza is fontos szerepet kap az összművészeti fúzióban.

Feledi János első önálló alkotásának premierje 2010. december 8-án került sor az egri Gárdonyi Géza Színházban Idők folyamán címmel. A nagy sikerű előadás megerősítette abban, hogy saját útját kell járnia. Ekkor alakult a Feledi Project, ahol alkotói, koreográfusi elképzeléseit valósította meg állandó és meghívott művészekkel.

Ezen alkalomból, 2020. december 8-án egy kiállítás megnyitóval kezdődött volna a jubileumi időszak az elmúlt 10 év előadás fotóiból a Mai Manó kávézóban, de sajnos a korlátozások miatt egy későbbi időpontban valósul meg.

Ahogy a 10 éves jubileumi kiadvány is későbbi időpontban jelenik meg, amiben visszaemlékezések, az összes előadás, kritikák és sok sok kép kapott helyet.

2021.őszén egy Csehov ihlette premierrel tervezik zárni a jubileumi időszakot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése