Újabb fesztiváldíjakat zsebelt be Horvát Lili filmje

Az Al Este fesztiválon a legjobb film, a Les Arcs-i Filmfesztiválon pedig a legjobb színésznő díját nyerte el a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. Horvát Lili rendezése, Magyarország hivatalos Oscar-nevezése hamarosan látható lesz az Egyesült Államokban is.

Fotó: Mozinet

December elején a legújabb közép-európai alkotásokból mutatott be válogatást Argentínában és Kolumbiában az online megtartott Al Este filmfesztivál. Az argentin filmesekből álló zsűri Horvát Lili alkotását tüntette ki a legjobb film díjával. 

A péntek este véget ért Les Arcs-i Filmfesztiválon pedig Stork Natasa nyerte el a legjobb színésznő díját a Felkészülés… főszerepéért. A filmszakmában rendkívül népszerű rendezvénynek általában a francia Alpok elegáns üdülőhelye ad otthont, idén azonban ez a program is online valósult meg. 

„Ez volt az első alkalom, hogy egy nagyjátékfilm főszerepét eljátszhattam. Csodálatos feladat volt életre kelteni ezt a zárkózott, intelligens és érzékeny karaktert. Szeretném megköszönni először is a rendezőnek, Horvát Lilinek, hogy végigvezetett ezen az folyamaton, másrészt pedig a fesztivál zsűrijének, hogy elismerte a munkánkat. Fantasztikus érzés, hogy a közönség és a szakma egyaránt bizalmat szavazott ennek a filmnek.” – mondta Stork Natasa az online díjátadón.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése