Idegen civilizáció létezése mellett érvel a neves csillagász – Megjelent Avi Loeb Földönkívüli című könyve

A mai napon debütál világszerte Abraham (Avi) Loeb izgalmas könyve, a Földönkívüli – Egy idegen civilizáció első nyomai (Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth). A hazánkban az Agave Könyvek gondozásában, Farkas Veronika fordításában megjelent műben a Harvard csillagásza megdöbbentő elméletet tár az olvasók elé: szerinte naprendszerünket már 2017-ben meglátogatta egy távoli csillagrendszerben élő, fejlett földönkívüli civilizáció.

Avi Loeb 2012-ben közvetlenül Elon Musk mellett kapott helyet a TIME magazin listáján, amely az űrkutatás huszonöt legbefolyásosabb emberét tüntette fel, tavaly pedig a hazájában beszavazták az elmúlt évtized tizennégy leginspirálóbb izraeli alakja közé. 

Loeb eddig nyolc könyvet írt, és körülbelül nyolcszáz szakcikkben dolgozott fel olyan témákat, mint a fekete lyukak, az első csillagok, az univerzum jövője és a földönkívüli élet utáni kutatás, amellyel legújabb kötetében, a Földönkívüliben is foglalkozik. Nem is akárhogyan. Hihetetlennek tűnő teóriáját arra alapozza, hogy 2017 végén egy hawaii obszervatórium kutatói egy olyan objektumot észleltek, amely rendkívül gyorsan száguldott a naprendszerünk belsejében, miközben nyomát sem mutatta gázképződésnek vagy szétesésnek, és a pályája is igen furcsa volt. 

E sajátosságokból indult ki a szerző, amikor megállapította, hogy a 'Oumuamua névre keresztelt jelenség nem lehet aszteroida, annál inkább tűnik egy távoli civilizáció fejlett technológiai eszközének. Új könyvében felsorakoztatja az elméletet alátámasztó bizonyítékokat, és azt is vizsgálja, milyen hatással járhat mindennek beigazolódása a természettudományra, a vallásokra, fajunk és bolygónk jövőjére.


„Vannak, akik nem fogadják el annak lehetőségét, hogy más civilizációk is léteznek” – nyilatkozta Loeb a New York Postnak.„Úgy vélik, különlegesek és egyediek vagyunk. Azt hiszem, ez egy előítélet, amelytől meg kellene szabadulnunk.”

A Földönkívüli január 26-ától extra kedvezményekkel rendelhető meg az Agave Könyvek honlapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése