Mától látható a mozikban Kocsis Ágnes Éden című filmje

Nagy várakozás után végre mozikba kerül a Cannes-i díjas Pál Adrienn és a Friss levegő című filmek rendezőjének, Kocsis Ágnesnek legújabb nagyjátékfilmje, az Éden. A film nagysikerű világpremierje 2020-ban a neves Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd az elmúlt évben a világ további számos fesztiválján is bemutatkozott. Itthon azonban több mint egy évet kellett várni arra, hogy a nézők nagyvásznon láthassák a lélegzetelállító képi és hangi világú alkotást. 

A magyar-román-belga koprodukcióban készült mű különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Kocsis Ágnes rendező kiemelte: „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.”

Fotó: Mythberg Film

A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám filmfőszerepben most először lesz látható, illetve Bocskor Salló Lóránt, mint Éva öccse. 

Az Éden c. filmben szerepel még Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili.

A produkció vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, látványtervező supervisor Varga Judit, hangmérnökei Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert, Székely Tamás jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika.

A május 27-én mozikba kerülő Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése