Új játszóhellyel bővült az Átrium

Új helyszínnel bővült a Margit körúti Átrium Színház, az 50 nézőt befogadó Átrium Bisztrószínpad május 22-én debütál színházi játszóhelyként, egy új bemutatóval. 


Május 22-én, szombaton este A bogyósgyümölcskertész fia című Háy János-kötet írásaiból készült előadás premierjére kerül sor. A címszerepet – az elbeszélőt és általa az összes szereplőt – Kovács Máté alakítja az Átrium Bisztrószínpadán. A szöveg egy kisfiúból felnőtt fiatallá érő ember emlékeit állítja elénk, a ’70-es évek vidéki Magyarországán. Háy János története mindnyájunk gyerekkoráról, serdülőkorunk gyötrelmeiről, első nagy csalódásainkról, felnövéstől való félelmünkről mesél. A felnőtté válás stációit komolyan véve, de érzékletes játékossággal ábrázoló produkciót Kocsis Gergely állította színpadra. A bemutató előadásra minden jegy elkelt, azonban műsorra kerül még május 23-án és 28-án is, ezekre az időpontokra jegyek még válthatók. 

„Nem egy hagyományos, direkt színházi tér, egy használt közeg, mégis erősen színházi, a térben pedig benne van az épület múltja is. Az anyaghoz ez nagy segítség, mert minden nagyon konkrét, és nagyon jól lehet használni. A tér képes elég sok mindent felidézni: a koleszt, a zeneiskolát, a vonatot, a Tisza partját, de az otthont is. Mindent meg tudunk ott csinálni anélkül, hogy bármi díszletet bevinnénk. Van magassága, szélte, hossza, ott vannak a gyönyörű nagy ajtók, amik mögött megy a négyeshatos… Bejátszhatók az oszlopok is. A tér színessége az egyik oka, hogy nem lesz mégsem eszköztelen a produkció.” – mondja Kovács Máté az előadás főszereplője a helyszínről. 

Az Átrium előcsarnokában található Bisztrószínpad változatos programokat kínál az ide érkezőknek. Az itt felállított kis színpadon az élőzenés estek, monodrámák és úgynevezett „open mic” estek mellett beszélgetőestek, könyvbemutatók is helyet kapnak majd. 

A bogyósgyümölcskertész fia május 23-i és május 28-i előadásaira jegyek az atrium.jegy.hu oldalon és a jegypénztárban válthatók! 

Fotó: Átrium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése