Világhírű szopránnal készülnek közös produkcióra a Kórusok Éjszakája szervezői

Különleges vendéggel, minden idők egyik leghíresebb szopránjával készülnek közös produkcióra az évek óta nagy sikernek örvendő Kórusok Éjszakája szervezői: Emma Kirkby angol szoprán énekessel készítenek videót a Csíkszerda Egyesület tagjai, mint a népszerű kórusfesztivál megálmodói, amelyben a mindenki számára kedves Csillagok, csillagok kezdetű magyar népdal csendül fel. A szervezők kezdeményezéséhez ezúttal bárki csatlakozhat, aki kedvet érez hozzá.

Emma Kirkby (forrás: Kórusok Éjszakája)

Minden idők egyik leghíresebb szopránjával készül közös produkcióra az időről időre újabb különlegességgel előrukkoló Kórusok Éjszakája. Készülő videójukban a Csillagok, csillagok kezdetű népdalt énekli majd el Emma Kirkby, a neves angol szoprán énekes, akit kórustagok százai kísérnek énekükkel a világ minden tájáról. A jelentkezők a videófelvételeket – a régizene legendás szólistájához hasonlóan – otthon vagy akár a szabadban saját maguk rögzíthetik telefonjaik segítségével, ám az összkép és természetesen az összhang is varázslatos hatást kelt majd, éppúgy, ahogyan a Kórusok Téli Éjszakájának idei videója is:


A Csíkszerda Egyesület reményei szerint az online térben sokszáz kórustag torkából csendül majd fel az ének idén is. Ezúttal azonban nem csupán azok kapcsolódhatnak be a közös éneklésbe, akik a korábbi évek Nyári, illetve Téli Kórusok Éjszakájának fellépői közül kerültek ki a Csíkszerda Egyesület meghívására, hanem egyéni jelentkezők videóit is várják a szervezők. A kezdeményezéssel megidézik a nyári rendezvény közös záródal éneklésének fantasztikus hangulatát.

A rendhagyó projekthez május 20-ig bárki csatlakozhat, aki kedvet érez hozzá: kórusok, egyéni énekesek, képzettek és amatőrök egyaránt. A szervezők reményei szerint 2022-ben ismét élőben rendezhetik meg a Kórusok Éjszakáját.

A kezdeményezésről további információt a Kórusok Éjszakája közösségi média oldalán találnak az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése