Zalában lenni kell! – Augusztusban indul a Margófeszt

Az idén tízéves Margó Irodalmi Fesztivál augusztus 12. és 15. között négynapos összművészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket a zalai Szentgyörgyváron. A Margófeszt irodalmi és színházi programokat, rengeteg zenét, slam poetryt és kertmozit is kínál, miközben helyi borokkal, ételekkel és a környező tájat bebarangoló programokkal teszik még izgalmasabbá az eseményt.   

Fotó: Valuska Gábor

A fesztivál irodalmi színpadán olyan a megyéhez kötődő szerzők kapnak szerepet, mint Bödőcs Tibor és Szálinger Balázs, az évtizedek óta Zalában élő Nádas Péter, Bereményi Géza, de találkozhat a közönség Boldizsár Ildikóval, Halász Ritával, Háy Jánossal, Kiss Noémivel, Maros Andrással, Ugron Zsolnával vagy az idén is bográcsozással készülő Cserna-Szabó Andrással és a Hévíz folyóirattal.

Délutánonként bemutatkoznak a 2021-ben először meghirdetett Mastercard Alkotótárs ösztöndíj döntősei, akik egy alkotótábor keretében szintén Zalába költöznek erre a hétre. Sármelléken a Slam Poetry Magyarországgal együttműködésben egész napos workshopokat rendeznek, amelyek eredményeit esténként be is mutatják.

A négy nap folyamán színpadra lép a Szűcsinger Szűcs Krisztiánnal és Szálinger Balázzsal, Závada Péter és Ratkóczi Huba formációja, a Tranzkaphka, látható lesz Simon Márton és Boros Levente közös spoken word projektje, illetve a Mészöly Miklós születésének századik évfordulója alkalmából készült Cserepek, félálomban című előadás Prieger Zsolttal és Törőcsik Franciskával. Koncertezik majd a VAN Filmzenekar, Lázár tesók, BOEBECK, Egyedi Péter, Papaver, Diabolus in Musica vagy a fesztivált záró Anima Sound System.


A színházi repertoár részeként augusztus 12-én lesz látható a Bödőcs Tibor azonos című regényéből készült Meg se kínáltak című előadás Keresztes Tamás rendezésében Thuróczy Szabolccsal, augusztus 13-án a Capa Központ Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasó-színházi estje érkezik a Margófesztre, a címszerepben Adorjáni Bálinttal, az utolsó napon pedig Járó Zsuzsa lép színpadra Dennis Kelly 23 perc című mondrámájával.

Zalában lenni kell!  mondta Gönczi Ferenc néprajzkutató, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy akár egy, akár több napra érkezik valaki, valóban Zalában érezze magát. Túrák és workshopok tartásával segítik a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését. Ezt szolgálja majd a Sántakutya-sorozat is, ami az ott élők bevonásával izgalmas történeteket mesél a környékről. 

A rendezvényt napijeggyel és bérlettel is lehet látogatni  a megyeieknek kedvezményes áron. A programokra való eljutás zökkenőmentességét a Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbusz-járatok segítenek megoldani.

További információk a margofeszt.hu-n és az esemény Facebook-oldalán találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése