Hamarosan érkezik az első magyar karácsonyi film

Elkészült a #Sohavégetnemérős rendezője, Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmje, a Nagykarácsony kedvcsináló előzetese. A romantikus vígjáték november 25-én kerül a mozikba, többek között Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter és Szabó Kimmel Tamás szereplésével. 

Nagykarácsony főshőse Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek lánykérése katasztrófába torkollik: nemcsak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Emiatt arra kényszerül, hogy egy karácsonyi vásárban dolgozzon egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeleteseként, ami számára eleinte kínszenvedés: minden idegesíti. Itt ismerkedik meg egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel. Az első magyar karácsonyi film megfelel a műfaj követelményeinek, így csodákra és happy endre egyaránt számíthatunk.   


„Nagyon nagy szívvel és energiával dolgozunk azon, hogy idén karácsonykor aki megnézi a filmet, tényleg teljesen kikapcsoljon, nevessen nagyon sokat és szeretettel telve készüljön az ünnepekre. Az egyperces teaser csak az első ablak a mi adventi kalendáriumunkban, alig várjuk, hogy minél többet kinyithassunk nézőinknek.” – nyilatkozta Tiszeker Dániel  rendező.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában harminc hivatásos tűzoltó és több mint hatvan színész – köztük Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté és számos gyerekszereplő – vett részt. 

Tiszeker Dániel ezúttal is Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel dolgozott, a forgatókönyvet pedig a #Sohavégetnemérős csapata, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor. 

A november 25-én, az InterCom forgalmazásában mozikba kerülő film teasere már megtekinthető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése