A 6. Európai Art Mozi Napon debütál Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első nagyjátékfilmje

Egy hónappal az országos premier előtt, a november 14-ei Európai Art Mozi Napon láthatja először a magyar közönség Lőrincz Nándor és Nagy Bálint Legjobb tudomásom szerint című filmjét. A fiatal rendezőpáros a férj szemszögéből meséli el egy házaspár súlyos traumájának történetét. A film előzetese már megtekinthető.

Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, de már a Legjobb tudomásom szerint előtt is több rövidfilmet (Felülnézet, A szennyes, 180/100) írtak és rendeztek közösen. Első egész estés alkotásuk az Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült, Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével. További fontos szerepekben Fenyő Iván, Menszátor Héresz Attila, Jakab Juli, Borbély Alexandra, Gáspár Tibor, Máhr Ági látható.

A mozikba december 16-án, a Budapest Film forgalmazásában kerülő dráma egy házaspár kálváriáját mutatja be, miután a nő azt állítja férjének egy átmulatott éjszaka után: szexuálisan bántalmazták.

Legjobb tudomásom szerint a napokban mutatkozott be a világ egyik legrangosabb független filmfesztiválja, a londoni Raindance versenyprogramjában, best discovery kategória jelöltjeként.

A trailer itt tekinthető meg:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése