Ma debütál az Együtt lesz minden nap ünnep, az első magyar karácsonyi film betétdala

Elkészült a november 25-én a mozikba kerülő első magyar egész estés karácsonyi film, a Nagykarácsony betétdala és a hozzá tartozó videoklip. Az Együtt lesz minden nap ünnep zenéjét a Mindenki, a Testről és lélekről és A feleségem története dallamait is jegyző Balázs Ádám szerezte, a szöveget a Petőfi Zenei Díjas Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere írta, előadója pedig Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője és a filmben is hallható gyerekkórus. 

A különböző műfajokból érkező, változatos zenei hátterű alkotók ízig-vérig karácsonyi dalt készítettek, amelynek címében is megfogalmazódó központi gondolata, hogy az egymásra való odafigyelés az igazi ajándék, ami ünneppé teheti a napokat. A szám eredetileg nem popdalnak készült, a Nagykarácsony egyik emblematikus jelenetéhez íródott, amelyben egy gyerekkórus énekli. 

„Amikor a rendező, Tiszeker Dani felkért a Nagykarácsony zenei világának megteremtésére, tudtuk, hogy egy dal és annak a főtémája lesz a pillérünk.” – mesélt a nóta születéséről Balázs Ádám zeneszerző. „Olyan dalt szerettem volna írni, aminek van egy kortalan és zenei világoktól és divatoktól mentes alaptónusa és a Karácsony örök szellemiségét idézi fel. Szerencsés voltam, mert általam nagyra becsült alkotótársakkal dolgozhattam: Szepesi Matyi, tűpontos és nagyon szép mondanivalójú szövege a filmben és a végefőcím dalban is tökéletesen tud hatni érzelmileg, a csodás Lábas Viki előadóként a dalt teljesen magára formálta, saját lelkével töltötte meg, Toldi Miki igazi profi zenei producerként a dalt mai zenei köntösbe öltöztette, Tiszeker Dani, tiszteletbeli szellemi szerzőtársunkként pedig, mint saját gyermekét dédelgette velünk kezdetektől fogva. Utoljára hagytam a legfontosabb szereplőket, a gyerekeket, akik által a Nagykarácsony teljesen más dimenzióba kerülhetett. Az ő lelkesedésük, csillogó szemeik és mosolyuk miatt már megérte mindannyiunknak elkészíteni ezt a dalt.”


„Ez az első filmzenei munkám.”
– mesélte büszkén Szepesi Mátyás, Petőfi Zenei Díjas szövegíró – „Az elmúlt években egyre több szöveget írtam felkérésre és kialakult erre egy munkamódszerem, amin keresztül megpróbálok közös gondolatvilágod keresni az előadóval. Ez a dal teljesen máshogy született, ami kirángatott a komfortzónámból: a forgatókönyv és a dal hangulata alapján indultam el, minden este leültem szöveget írni, Tiszeker Dániel rendező pedig - akik közben forgatta a filmet - másnapra átolvasta és csak azokat a sorokat “engedte át”, amit beérzett a film világába. Nagyon intenzív, izgalmas kreatív kaland volt, hálás vagyok Daninak, Ádámnak és a film társ-producerének, Lévai Balázsnak hogy a részese lehettem!”

„Első hallásra megtetszett a hangszerelés és a dal miliője” – idézi vissza benyomásait Lábas Viki. –„Nem vettem részt még karácsonyi dal születésében és úgy éreztem, hogy most már nincs bennem ellenállás és át tudom érezni ezt a szellemiséget, Matyi szövege teljesen megvett, megragadja azokat a pillanatokat és értékeket, amik számomra is fontosak, ha közös ünnepről van szó. Nálunk a családban már régóta nem divat az ajándékozás karácsonykor, mindig a közös pillanatok, társasjátékozás, beszélgetés, vacsorázás a fontos, hogy végre egy helyen és egy időben van mindenki és próbál jelen lenni. Nekem ezt jelenti a karácsony, nem az elvárásokat és a nyomást.

Tiszeker Dániel egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékában Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Szerednyey Béla, Mészáros Máté és Csuja Imre gondoskodnak a könnyed szórakozásról. 

Az Együtt lesz minden nap ünnep klipje itt tekinthető meg:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése